MarktPlaza

Bültje Kotter

379x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Prachtig gelijnde Duitse eikenhouten kotter, met 97 pk Deutz motor. Goed werkende Rijntje keerkoppeling. Lengte 13 m. Ze verdient aandacht
IS VERKOCHT Helaas kom ik door alle andere dingen niet aan het opknappen van deze schoonheid toe. Daarom staat nu te koop, deze prachtige Duitse garnalen kotter uit 1931. Ik was meteen verliefd toen ik haar zag.
Onder het stuurhuis en het achterdek staat een luchtgekoelde 6-cilinder Deutz, 96 PK, bouwjaar 1987. Kenners weten dat deze motoren niet stuk te krijgen zijn. Rijntje keerkoppeling, werkt goed. Verder 2 x 180 Ah goede accu's.
In het ruime stuurhuis is een keukentje, met koelkast en spiritus kooktoestel met oven. Beneden is een toiletruimte en verder zijn er 4 slaapplaatsen. Stahoogte is overal prima. Drinkwatertank van ongeveer 125 liter.
Afmetingen zijn 13 meter lang en 4 meter breed. Diepgang 1,3 meter. Doorvaarthoogte 3,2 meter
Er is aardig wat historie van deze dikke eikenhouten Bültjer kotter bekend. Zo werd er tot 2001 garnalen mee gevist vanuit Dangast in Duitsland. Maar ze verdient een hoop meer aandacht dan dat ze nu krijgt en de afgelopen tijd heeft gehad. Er zal bijvoorbeeld wat houtwerk vervangen moeten worden. Maar ze kan overal nog heen varen.
Een aantal jaar geleden stond dit schip nog voor een kleine €40.000 euro te koop. Nu mag ze weg voor elk aannemelijk bod. Richtprijs is €9500 euro.
Extra gegevens:
Merk: Bültje
Bouwjaar: 1931
Ligplaats: Onderdendam
Lengte: 13 meter
Breedte: 4 meter
Diepgang: 1.3 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Hout
Aantal slaapplaatsen: 4
Doorvaarthoogte: 3
Merk motor: Deutz
Type motor: Luchtgekoeld 6 cilinder
Bouwjaar motor: 1987
Vermogen: 97
Aantal cilinders: 6
Besturing: Dubbele besturing
Lenspomop: aanwezig
Stahoogte: 2 cm
Toilet(ten): 1
Geluidsinstallatie: aanwezig
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Verwarming: aanwezig
Marifoon: aanwezig
Acculader: aanwezig
Omvormer: aanwezig
Inhoud watertank: 125 l
Anker: aanwezig