MarktPlaza

Bulkboek: Doeschka Meijsing - Robinson

67x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Bulkboek: Doeschka Meijsing - Robinson
Bulkboek nr 184 / jaargang 18
37 pag., issn 0921-1403
Tijdschrift (met ca A4-formaat)
Kaft heeft wat slijtageplekjes/gebruiksspoortjes
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/literaire romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Robinson is een gymnasiaste van zeventien jaar, die door haar bemoeizieke moeder een diep schuldgevoel is aangepraat. Ze heeft geleerd behoedzaam te zijn: alles wat ze vroeger in een vertrouwelijk gesprek losliet, werd binnen de kortste keren tegen haar gebruikt. Haar vader wil ze wel in vertrouwen nemen, maar hij is kapitein op de wilde vaart en dus nooit thuis. Aan het begin van de roman is Robinson net naar een andere stad verhuisd. Zoals haar moeder thuis, bepaalt de rector haar leven in de 'glazen school'. Ze probeert zich aan hun bemoeizucht te onttrekken door te dromen over een eiland dat Robinson heet. Scherp registreert ze wat zich rondom haar heen afspeelt, zonder daaraan deel te nemen. Als johanna Freida, de lerares Duits, en Daniel Bierwolf, de zoon van de rector, haar wereld binnedringen, lijkt haar leven te vernaderen.
Gefascineerd volgt ze hun schreeuwerige en anarchistische pogingen om chaos te stichten. Als haar vader met de Kerst thuiskomt en zich in het gewoel mengt, raakt het verhaal in een stroomversnelling. De roman van Doeschka Meijsing gaat over de ontdekking van de wereld; over dromen die verloren gaan en over de werkelijkheid die schraler is dan Robinson zou wensen."