MarktPlaza

Bruine Beer In Het Blauwe Huis - Tetters Reisje (DVD)

736x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Bruine Beer in het Blauwe Huis is een televisieserie gemaakt door de Jim Henson Company. Het speelt zich af in een blauw huis met een aantal markante figuren. Het leert kinderen de essentiƫle dingen in het leven, die ze dagelijks mee kunnen maken.
De televisieserie is in Nederland uitgezonden door KRO Kindertijd en ook verkrijgbaar op dvd (vooralsnog 10 delen). Er is ook een boek, De nacht van Luna, verschenen. Van de serie zijn 119 afleveringen gemaakt in de periode 1997 - 2007, deze zijn gedeeltelijk in het Nederlands verschenen.

Karakters
In de serie zijn er een aantal figuren die regelmatig terugkomen Beer, die van jazz-muziek houdt en de kijkende kinderen van alles leert Tetter, de muis die in ook in het huis woont, in een holletje in de keuken. < br />Schaduw, de schaduw van een meisje dat verhalen verte lt. Lun a, de maan, die over haar avonturen vertelt. Ojo, het kleine speelse beertje. Treelo, een maki uit het bos, speelt vaak met Ojo. Pip & Pop, twee paarse otters uit de poel dicht bij het blauwe huis. Tetters reisje Tetter gaat op reis met zijn oma, maar is als kleine muis een beetje bang voor de grote buitenwereld. Beer vertelt hem dat reizen iets geweldigs is. En al is de wereld groot en een muisje klein, met reizen kun ie een hoop mooie avonturen beleven!