MarktPlaza

Bruggetje over poldersloot 1909 - Andries Verleur 1876-1953

510x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

* Antiek Kunst webwinkel Het-te-volle-Huis biedt aan :
Olieverf op doek 75x89, linksonder voluit gesigneerd Andries Verleur en gedateerd 1909, in galerielijst uit de jaren 70-80, die helaas linkerzijkant waterschade heeft gehad en rechterzijkant heeft houtwurm gehad, daardoor afgebrokkeld. (De vraagprijs is gebasserd op het schilderij zonder lijst, die krijgt u er eventueel gratis bij)
Groot werk van de schilder Andries Verleur geboren te Amsterdam 1876 en overleden te Amersfoort 1953.
Andries Verleur woonde en werkte o.m. in Amsterdam, Renkum, Baarn, Soest en op verschillende plaatsen op de Veluwe, wordt tot de Veluwe schilders gerekend.
Hij ontving schilder- en tekenlessen van de bekende Haagse Scholers, Willem Maris en Theophile de Bock en werkte samen met tal van andere bekende tijdgenoten.
Hij schilderde, tekende en aquarelleerde in de trant van de Haagse School in mooie lichte impressionistische toets o.a. landschappen, dorps-, haven- en stadsgezichten, stillevens en figuren.
Hij nam deel aan diverse (groeps) tentoonstellingen in binnen- en buitenland en exposeerde o.m. in Amsterdam, Arnhem, Antwerpen, Brugge, Brussel, Den Haag en Hoorn.
Het werk van Andries Verleur is opgenomen in diverse bedrijfs-, particuliere- en overheids collecties, w.o. de collectie van het Westfries Museum te Hoorn.
Hij staat bekend om zijn duidelijk herkenbare stijl van compositie en kleurgebruik en komt steeds meer in de belangstelling te staan bij collectioneurs en verzamelaars van de Veluwse school.
Schilder staat vermeld in Pieter Scheen, Jacobs en Mak van Waay


Schilderij wordt niet onder de vraagprijs van E 150,00 verkocht, liefst voor meer .............

Schilderij met lijst te groot voor verzending, zonder lijst verpak en verzendkosten E 15,00