MarktPlaza

Brina Svit - Moreno

74x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Brina Svit - Moreno
2008, Anthos
95 pag., isbn 978 90 414 1293 5
harde kaft met stofomslag
boek ziet er heel goed uit, alleen op de achterkant een paar vage vlekjes
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"Een van oorsprong Sloveense schrijfster, laten we haar Brina Svit noemen, wordt uitgenodigd om in een idyllisch gelegen Toscaans schrijvershuis te werken aan haar nieuwe roman, de eerste die ze in het Frans schrijft. Maar het werk wil niet vlotten: de zelfopgelegde vijfhonderd woorden per dag haalt ze niet, en in plaats van schrijven hangt ze een beetje rond en observeert het personeel: Walter, de tuinman, Lika, het Albanese dienstmeisje, Abdoul, de kok en Mohammed, de klusjesman.

Met Mohammed krijgt ze een zeer hechte band en ze besluit hem tot onderwerp te maken van haar nieuwe boek. En dan komen de woorden ineens wel: over de wond die Mohammed met zich meedraagt, over de kloof tussen de chique weduwe en haar personeel, over haar bovenbuurman, een Ierse dichter, in het torentje, maar ook over haar eigen verraad aan het Sloveens en de afstand die het schrijven in een nieuwe taal schept."

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)