MarktPlaza

Bouwplaat 1910 Luchtschip Nulli Secundus Militair Zeppelin

716x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Zincografie (Pochoir ingekleurd). Ballon Dirigeable Militaire Anglais type Nulli Secundus Imagerie d'Épinal. Pellerin. Niet gedateerd maar 1910 (les collections du Musée de lImage, Ville d'Épinal).
Formaat circa 22,8 x 29,9.
Het is een bouwplaat die uitgeknipt moet worden en in elkaar gezet een luchtschip (denk aan een Zeppelin) vormt. Er zijn zelfs een drietal kleine soldaatjes op de bouwplaat afgebeeld. Plaat in goede staat voor leeftijd.
De Nulli Secundus was een Brits luchtschip, formele naam British Army Dirigible No 1, welk voor het eerst op 10 september 1907 vloog en was het eerste Britse aangedreven militaire luchtschip. Reeds op 10 october raakt het luchtschip beschadigd. Het werd gerepareerd en vloog op 24 juli 1908 met de nieuwe naam Nulli Secundus II. Hierna vloog het slechts nog één keer waarna het ontmanteld werd (de motor werd hergebruikt voor de British Army Aeroplane No1 of Cody 1). Zeldzaam. A62-55.

50 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt (DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.