MarktPlaza

Bob Rigter – Langarm

161x bekeken
15 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

**Bob Rigter – Langarm** €.2,95 (192 blz)
Gebonden versie, nieuwstaat!
Als je als kind bij het water kwam, zeiden ze: 'Pas op, want straks komt Langarm! En die grijpt je. En dan kom je nooit meer terug.' Langarm was een monster, onzichtbaar, en hij lag op de loer. Later werd het onduidelijk of Langarm onderwater zat of in je hoofd. Nog later nam Langarm allerlei concrete en abstracte gedaanten aan.
In de late zomer van 1943 voltrekt zich in het waterrijke gebied van Noord Holland een bizar machtsspel. De deelnemers begrijpen zelf uiteindelijk niet wat zich afspeelt tussen bezetter, collaborateurs en verzet.
Evenals Jazz in de Oostzee, Rigters debuutroman, bevat Langarm een variatie op het Orfeus en Euridice motief. De mooie, warme vrouw Zwaan is een Euridice. Het Jongetje Louis is een te vroege Orfeus. Hij trotseert de oorlogssfeer waarin hij terechtkomt, door uit een vishengel een fluit te maken. Maar hij zal nog aardig moeten leren spelen, wil hij met zijn geliefde voorgoed ontsnappen aan Langarms territorium, waarvan deze roman een aantal aspecten realistisch in kaart brengt...
Excl. verzendkosten.