MarktPlaza

BMW Z3 Coupé - 2.8 | Dealer onderhouden | Nederlandse auto |

563x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Overige opties & accessoires: Airbag passagier, Alarm klasse 3, Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar, Buitentemperatuurmeter, Derde remlicht, Dimlichten automatisch, Elektrisch verstelbare voorstoel(en), Gordelspanners, Lederen stuurwiel, Lichtmetalen velgen 16", mistlampen voor, Radiovoorbereiding, Ruitensproeiers verwarmbaar, Sperdifferentieel, Sportonderstel, Toerenteller
BMW Z3 Coupe 2.8 groen
Deze origineel Nederlands geleverde BMW verdient terecht het klassieker label: de Z3 Coupe. Hoeveel gesloten sportauto’s kent u er die gebaseerd zijn op een cabrio in plaats van andersom? Precies, dat dachten we al. Maar bovenal is dit een auto met een verrassend hoog fun-gehalte. Niet in de laatste plaats omdat dit exemplaar nog perfect is (dealer)onderhouden ook!
Historie
Of je verknocht kan raken aan een BMW Z3 Coupe is vrij duidelijk: de 1e eigenaar had het model maar liefst 19 jaar in zijn bezit! Het ene jaar dat overbleef kwam hij in handen van de 2e en tot nu toe laatste eigenaar… In 20 jaar tijd! Gedurende deze hele periode is de Z3 steevast bij een dealer in onderhoud geweest. Dit verklaart de uitmuntende conditie van de BMW. En niet alleen technisch…
In- & exterieur
Dit fraaie exemplaar laat zich eveneens optisch van zijn beste kant zien. Het donkergroene lakwerk roept British Racing Green gevoelens op en verkeert nog immer in schitterende staat. Het design is op en top Z3 Roadster, met uitzondering van het dak. BMW koos voor een shooting-brake configuratie, waardoor het een soort van sportieve 2-deurs hatchback is. Maar dan met een ultra laag koetswerk en breed uitgebouwde wielkasten annex heupen, zoals we van de Z3 en later de Z4 gewend zijn. En uiteraard is er ‘slechts’ plaats voor 2.
De karakteristieke 5-spaaks velgen en oranje knipperlichten tonen aan dat de BMW tot in detail origineel is gehouden. Iets dat liefhebbers en verzamelaars van deze wereld zeer kunnen waarderen. Ook het zwart lederen interieur wijkt niet af van de uitvoering zoals hij in 1999 van de band liep. De opzet bleef zakelijk en functioneel, met de middenconsole traditiegetrouw naar de bestuurder gedraaid. Het geheel ziet er nog immer super strak uit. Bovendien zit je lekker diep a la de Roadster, wat ten goede komt van het gevoel in een echte sportwagen te hebben plaatsgenomen.
Techniek & performance
De aandrijving van de Z3 Coupe is volgens het traditionele BMW-recept: alle power wordt naar de achterwielen gestuurd. Dit komt de sportieve rijbeleving uiteraard zeker ten goede. En in dit model beleeft u zowaar nog extra pret! Het zwaartepunt van de Z3 is namelijk relatief laag en de omvang beperkt. Hierdoor is de balans top, de wendbaarheid subliem en de dynamiek uniek.
Koppel dit aan een heerlijke 2,8 liter 6-in-lijn met 193 pk vermogen, en het feest is helemaal compleet aan boord van deze machine! De Coupe laat zich met verrassend veel souplesse en directheid door bochten dirigeren. Ondertussen sleurt de 6-cilindermotor er behoorlijk aan: 0-100 km/h binnen 6,8 seconden en een topsnelheid van 231 km/h haalt hij op z’n sloffen. Dat lijkt ons het proberen waard… Wanneer kunnen we u verwachten?
Met vriendelijke groet,
Prins Classics.
Modelreeks: sep 1998 - mei 2000
Modelcode: E36
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Koppel: 280 Nm
GVW: 1.530 kg
Afmetingen (LxBxH): 412 x 174 x 131 cm
Wielbasis: 245 cm
Acceleratie (0-100): 7,0 s
Topsnelheid: 231 km/u
Interieurkleur: Zwart
Gemiddeld brandstofverbruik: 9,4 l/100km (1 op 10,6)
Brandstofverbruik in de stad: 12,9 l/100km (1 op 7,8)
Brandstofverbruik op de snelweg: 7,4 l/100km (1 op 13,5)
CO2 uitstoot: 231 g/km
Emissieklasse: Euro2
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Aantal sleutels: 2
Motorrijtuigenbelasting: € 159 - 179 per kwartaal
Optioneel afleverpakket (zonder meerprijs): BOVAG Garantie 6 maanden: https://www.bovag.nl/BovagWebsite/media/BovagMediaFiles/Downloads/Garantie%20en%20voorwaarden/Algemene-Garantievoorwaarden-Auto-1-2-2018.pdf