MarktPlaza

BIG SISTER LIVE - Patrick van Rhijn

86x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

BIG SISTER LIVE - Patrick van Rhijn
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 15jr
Pimento 2011 (240 blz)
Paperback met flappen
Zo goed als nieuw
€ 4,95
Verzenden kosten koper: Brievenbuspost (366gr)
ISBN: 9789049924447

Ik verwacht hem maar toch schrik ik een beetje van zijn verschijning. Het is altijd schrikken als iemand die jij niet kent jou opeens wel blijkt te kennen. Zeker als-ie kaal is en er best ruig uitziet. Ik laat niet merken dat ik me ongemakkelijk voel en volg hem, voor het station langs.
In een zijstraatje bij het spoor zie ik het busje staan. Het is een pikzwart busje. Het heeft geblindeerde ramen en er staat geen enkel logo op. Onderweg naar de wagen zegt de jongen geen woord. Pas als we bij het busje zijn en hij de deur openschuift, kijkt hij me aan.
'Zo,' zegt hij. 'Welkom bij Big Sister. Noem mij maar Kojak. Stap snel in, er wordt op je gewacht.'
Ik zet mijn tas in de wagen en klim op een van de stoelen. De deur wordt achter me dichtgeschoven. Achter het stuur blijkt nog een jongen te zitten. Hij heeft donker haar, draagt net als de kale jongen een zonnebril en zwaait naar me door het glas zonder erbij te lachen. Ik kijk om me heen of ik al ergens een camera zie in een stoel of aan het dak of zo. Bij dit soort programma's moet je volgens mij constant op je hoede zijn. Die filmen je altijd als je het niet in de gaten hebt.
Ik schuif naar de middelste rij stoelen en kijk door de getinte ramen naar de ingang van het station. Ik herken de vriendelijke buurman van tweehoog uit onze flat. Het busje wordt gestart. Ik kijke de buurman na tot we de bocht om gaan en vraag me af hoe lang ik hier even niet zal komen.Ach, misschien vlieg ik er bij de eerste eliminatieronde al uit, ben ik hier volgende week weer terug.

In een dronken bui laat de achttienjarige Bambi zich door haar beste vriendin overhalen om zich op te geven voor een nieuwe tv-serie: Big Sister Live. Wie de serie wint, wordt een megaster en wint twintigduizend euro per maand. Bambi kan goed zingen en droomt van een zangcarrière.
Ze ziet dit als een kans om door te breken. Met zeven andere meisjes laat ze zich vijftig dagen opsluiten in een afgelegen villa. Haar doen en laten wordt via tientallen camera's gevolgd. Maar als Bambi gedwongen wordt om dingen te doen die wel erg ver gaan voor een tv-show en die weinig te maken hebben met zingen, is dat het begin van een nachtmerrie...