Biels & Co (6 CD Luisterboek)

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 18x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Biels & Co  (6 CD Luisterboek)

BCZ

Uitgeverij Rubinstein brengt een selectie van afleveringen uit de komische hoorspelserie Biels en Co.
De AVRO-serie werd tussen 1968 en 1972 wekelijks uitgezonden en ging over de beslommeringen van aannemersbedrijf "Biels en Co" waar aan het begin van de werkdag de belevenissen van het afgelopen weekeinde of de vorige dag ter sprake kwamen. Ko van Dijk is de bulderende aannemer August Biels die altijd in de problemen komt omdat hij op alles en iedereen commentaar heeft. In de serie waren altijd slechts vier personages te horen. Alle andere figuren werden besproken, maar kwamen zo regelmatig terug dat het leek alsof ze echt aanwezig waren. De hoorspelen werden, voor publiek, opgenomen in Theater Pepijn in Den Haag.
Teksten: Jan Moraal. Regie: Jo Visser jr. Met de stemmen van Ko van Dijk, Mathé Verdaasdonk, Fiet Koster en Frans Koster. In samenwerking met Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.Een radiostrip.

De AVRO-serie werd tussen 1968 en 1972 wekelijks uitgezonden en ging over de beslommeringen van aannemersbedrijf "Biels & Co" waar aan het begin van de werkdag de belevenissen van het afgelopen weekeinde of de vorige dag ter sprake kwamen. Ko van Dijk is de bulderende aannemer August Biels die altijd in de problemen komt omdat hij op alles en iedereen commentaar heeft.
Deze onuitstaanbare en pedante, maar toch joviale Biels met zijn brullende lach is de unieke schepping van de scenarioschrijver Jan Moraal, maar wordt vooral tot leven gebracht door Ko van Dijk. Hij wordt omringd door Fiet Koster als secretaresse Eline ter Helle, Frans Koster als architect Koen - Pol - Polleman en Mathé Verdaasdonk als de anarchistische neef Evert Biels. In de serie waren altijd slechts vier personages te horen. Alle andere figuren werden besproken, maar kwamen zo regelmatig terug dat het leek alsof ze echt aanwezig waren. De hoorspelen werden, voor publiek, opgenomen in Theater Pepijn in Den Haag.
Voor degelijke uitvoering en verantwoorde vormgeving, beleefd aanbevelend: Biels & Co!
Biels & Co is het vervolg van de hoorspelserie Koek en ei en werd door de Avro uitgezonden tussen 1968 en 1973. Van de ongeveer 200 uitzendingen zijn helaas maar weinig professionele opnames bewaard gebleven. In dit luisterboek vindt u achttien afleveringen die werden uitgezonden tussen 4 oktober 1971 en 8 mei 1972.
Regie: Jo Visser jr.
In samenwerking met Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de AVRO.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.