MarktPlaza

bevolkingsgroei en maatschappelijke verantwoordelijkheid

118x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Bevolkingsgroei en maatschappelijke verantwoordelijkheid
Publicaties van de Dr Wiardi Beckman Stichting
MCMLV, nv De Arbeiderspers
229 pag.
harde kaft (gebonden), met stofomslag
vergeeld, naam voorin boek geschreven
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'informatieve boeken'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"De sterke bevolkingsgroei in ons land en de daarmee samenhangende verontrustende problemen roepen de vraag op welke maatregelen de gemeenschap in deze zal dienen te nemen en welke de richtlijnen kunnen zijn voor een verantwoord individueel gedrag. Dit zeer gecompliceerde, uiterst gevoelige en veel omstreden vraagstuk is het terrein van onderzoek geweest van een door het Curatorium der Dr. Wiardi Beckman Stichting in het leven geroepen commissie, die haar bevindingen tenslotte heeft neergelegd in een uitvoerig rapport, dat thans onder de titel 'Bevolkingsgroe en maatschappelijke verantwoordelijkheid' het licht ziet, als eerste in een serie uitgaven der stichting over maatschappelijke vraagstukken. De deskundige commissie, waarin leden van verschillende levensovertuiging onder voorzitterscahp van dr. W. steigenga hebben samengewerkt, is tot een eensgezind oordeel gekomen. Uitgangspunt voor de studie waren de volgende vragen: Is een welbewuste bevolkingspolitiek gewenst en noo
dzakelijk? Hebben de tegenwoordige overheidsmaatregelen reeds een merkbare invloed uitgeoefend op de grootte en de samenstelling van de bevolking? Welke normen dienen van socialistische zijde te worden gesteld? - Het boek steunt op een uitgebreid feitenmateriaal en mag onmisbaar worden genoemd voor ieder, die, gedreven door maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef, het bevolkingsvraagstuk in zijn vele en uiteenlopende aspecten wil bestuderen."