MarktPlaza

Bertrice Small - Sluier van de nacht

274x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Bertrice Small - Sluier van de nacht
Hardcover met omslag - Historische roman
Velvet de Marisco is het evenbeeld van haar befaamde moeder Skye O’Malley ; trots, beeldschoon en belust op avontuur. Al op zeer jonge leeftijd werd zij uitgehuwelijkt aan de Schotse edelman Alexander Gordon, doch deze heeft nooit meer iets van zich laten horen.
Wanneer Velvets ouders op een handelsmissie naar India vertrekken, laten zij hun dochter in Engeland achter onder de hoede van koningin Elizabeth Tudor. Daar raakt Velvet onder de bekoring van een knappe Schotse graaf met donker haar en goudkleurige ogen. Zijn naam is Alexander Gordon!
Hooghartig eist hij de jonge hofdame op als zijn lang beloofde bruid en voert haar mee naar zijn kasteel in de barre Schotse Hooglanden. Het prille geluk van het echtpaar wordt wreed verstoord als Alexander op mysterieuze wijze uit Velvets leven verdwijnt. Diep geschokt reist ze naar het Verre Oosten, op zoek naar haar ouders. Maar onderweg wordt Velvet lafhartig in een val gelokt en tot haar grote woede ten geschenke gegeven aan de Grootmogol van India. Deze meester in het liefdesspel weet met oneindig veel geduld zijn
‘Engelse Roos’herhaaldelijk naar de hoogste toppen van het genot te voeren en langzamerhand leert Velvet zich te schikken in haar nieuwe positie als favoriete haremvrouwe.
In Engeland echter wordt met smart op haar terugkeer gewacht, door een man die Velvet doodwaande … een man met goudkleu-rige ogen …