MarktPlaza

Bert van Baar: Boeddhisme in een notendop

108x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Bert van Baar: Boeddhisme in een notendop

(bijna) Alles wat je altijd al wilde weten

Wie is de Boeddha en wat onderwees hij? Welke stromingen bestaan er binnen het boeddhisme? Hoe kan meditatie tot inzicht leiden? Wat is de rol van een leraar op het pad en wat is het belang van het trainen van je geest? Wanneer is het boeddhisme ontstaan?
Meer en meer mensen raken vanuit een verlangen naar ver-dieping gefascineerd door de eeuwenoude praktische wijsheid van het boeddhisme. Niet alleen filmsterren flirten ermee, ook managers, wetenschappers, kunstenaars en therapeuten laten zich inspireren. De Dalai Lama van Tibet is inmiddels tot een internationale bekendheid uitgegroeid en wordt door velen beschouwd als belichaming van vrede en harmonie. Begrippen als 'karma', 'zen', 'mantra', 'mandala', 'nirvana' en 'lotushouding' dringen de Nederlandse spreektaal binnen. Maar wat betekenen ze precies?
In Boeddhisme in een notendop worden de basisprincipes van het boeddhisme uiteengezet. Niet alleen komen het leven van Boeddha en de verspreiding van zijn leer aan bod, ook wordt duidelijk wat de boeddhistische inzichten kunnen betekenen voor het alledaagse leven van de moderne mens.

Uitg. Bert Bakker, paperback. Praktisch in nieuwstaat.

ksteso

2005

P150520