Berkely Mather - Nacht over Kasjmir

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 92x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Berkely Mather - Nacht over Kasjmir
Prisma Boeken 635
1961, Het Spectrum
259 pag.
Schaafplek op de voorkaft
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
"Olie in de Himalaja? De deskundige Rees vond het idee absurd. Maar de Engelse onderneming meende dat de vage aanwijzingen die na de oorlog in Londen waren doorgedrongen, belangrijk genoeg waren voor een onderzoek. Zij had haar agent naar Bombay gezonden en deze taaie volharder wist Rees gte bewegen een verlopen oud-majoor op te sporen wiens geheugen zij nodig hadden. Zij vonden hem, verloren hem weer uit het oog en bespeurden alras dat niet alleen zij hevig geinteresseerd ware nin de man van wie de geruchten afkomstig waren. Het was duidelijk dat de tegenpartij met brutaal geweld optrad. Toch had Rees, de verteller van de geschiedenis, niet voorzien dat daaruit de vertwijfelde tocht zou voortkomen dwars door India en Pakistan en wel een dramatische en noodlottige climax in het ruige, ontoegankelijke gebergte van Kasjmir daarvan het einde zou zijn.
Berkely Mather heeft in dit boek zijn prachtig, verbijsterend verhaal geplaatst in een omgeving die hij door en door kent en levendig weet te omschrijven: het relaas van de moedige worsteling met een ondergrondse activiteit in de beklemmende sfeer van het geheimzinnige Midden-Oosten."
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘avontuur/thriller/spanning’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.