MarktPlaza

Bentische zoetwateralgen in Nederland

102x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

J. Simons, G.M. Lokhorst & A.P. van Beem

280 bladzijden

KNNV Uitgeverij, 1999
ISBN 90 5011 128 9
Ingebonden, harde kaft

=====================
Van de achterzijde:
Nederland kent allerlei ondiepe wateren: sloten, poelen, vijvers, vennen en plassen. Om de biologische waterkwaliteit te kunnen bepalen, is het van belang de organismen te kennen die in het water voorkomen.
Aangehechte (bentische) algen vormen darain ene belangrijke component.Tot nu toe ontbrak een samenvattend en overzichtelijk identificatiewerk voor deze groep. Met Bentische zoetwateralgen voorzien de auteurs in die leemte.

Deze uitgebreide en rijk geïllustreerde uitgave bevat een sleutel voor alle in Nederland bekende soorten. Daarnaast biedt het veel achtergrondinformatie over taxonomie, evolutie en ecologie. De honderden afbeeldingen van de algen geven een goede ondersteuning bij de determinatie en maken tegelijkertijd het brede scala aan boeiende vormen en kleuren zichtbaar.

Bentische zoetwateralgen biedt waterbeheerders, onderzoekers en vakmensen werkzaam bij hoogheemraad-, zuiverings- en waterschappen een stevig houvast bij hetop naam brengen van soorten en het beoordelen van de waterkwaliteit. Daarnaast is het een goede introductie op het onderwerp voor breed geïnteresseerde natuurliefhebbers.