MarktPlaza

Benjamin Siegel - In de schaduw van het ziekenhuis

102x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Benjamin Siegel - In de schaduw van het ziekenhuis
NV Koninklijke Uitgeverij Erven J.J.Tijl
255 pag.
harde kaft met stofomslag
goede staat; stofomslag heeft wat kleine kreukjes
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Over het leven van interne artsen in grote ziekenhuizen is reeds veel geschreven in romans die dikwijls geen goede indruk gaven van de vele en grote problemen waarmede deze internen te kampen hebben. En dat de echtgenoten van deze jonge artsen, die dag en nacht klaar moeten staan om hun medemensen met raad en daad terzijde te staan, helemaal in het vergeetboek geraakten - omdat ze eigenlijk weinig met de dagelijkse praktijk van doen hadden - valt niet te verwonderen.
Benjamin Siegel, de veelgelezen Amerikaanse auteur, die veel doktersromans op zijn naam heeft staan, heeft in zijn nieuwste boek nu jusit het enerverende leven van die doktersvrouwen onder de loepe genomen, waardoor wij een bijzonder boeiend beeld krijgen van hun leven, dat zo nauw verbonden is met het leven van hun echtgenoten in het ziekenhuis.
De doktersvrouwen leven steeds 'in de schaduw van het ziekenhuis', want niet alleen wonen zij er als echtgenotes van de internen: zij worden dagelijks geconfronteerd met de menselijke problemen, die nu eenmaal in een ziekenhuis aan de orde van de dag zijn.
Siegel heeft een boeiend en interessant boek geschreven. Ons respect voor de strijders tegen de dood zal er des te groter door worden."