Ben Rensen: Kinderen en spanningen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 115x bekeken
  • Datum geplaatst 6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Ben Rensen: Kinderen en spanningen

Kindergedrag als signalen voor ouders

Vroeger had ik allerlei theorieen en boeken over opvoeden, nu heb ik twee kinderen ... zuchtte de pedagoog. Menselijk gedrag is onvoorspelbaar en soms onvoorspelbaar, en kinderen zijn kinderen ..., zei de psycholoog. Het zal wel weer overgaan ..., zei de dokter. En daar sta je dan als ouder. Soms in tweestrijd, soms met de rug tegen de muur, soms peplex, soms versteld. Waarom doet het kind wat het doet? We zouden zelf superopvoeders willen zijn, maar dat zijn we nu eenmaal niet.. Dit boek levert daar geen oplossing voor.

Wel kan dit boek u helpen gerichter naar het gedrag van het kind te kijken, in te zien dat spanningen een reactie kunnen zijn op het eigen gedrag van de volwassen, en situatie zó te hanteren dat allerlei negatieve uitingen niet op de spits worden gedreven maar hanteerbaar blijven, zowel voor het kind als voor de volwassene. De vele praktische voorbeelden in dit boek zijn ontleend aan directe ervaringen van ouders en deskundigen.

Ben Rensen is sociaal geneeskundige in de jeugdgezondheidszorg en ondermeer werkzaam als schoolarts bij de GG & GD te Utrecht.

Uitg. Kosmos, paperback. In goede, ongelezen staat.

D17

P240915


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.