MarktPlaza

Ben Fletcher - Het No Diet-Dieet

72x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

256 pagina's

eten wat je wilt, wanneer je wilt en toch afvallen!

Heb je genoeg van diëten? Geen zin in meer in Atkins, het South Beach-dieet of andere zogenaamde wonderdiëten ?
Hier is het alternatief:
Het No Diet Dieet!
Eten wat je wilt, wanneer je wilt en toch afvallen! Dit boek legt uit wat de geheimen zijn van gezond, blijvend gewichtsverlies.

De voordelen va het No Diet-Dieet:
je valt 1 kilo per week af; dat is ongeveer 4 kilo per maand;
je valt op een natuurlijke manier af tot je je ideale gewicht hebt bereikt;
het gewicht dat eraf gaat, blijft eraf;
je bent gezonder;
je voelt je gelukkiger

Hoe werkt het?
De psychologen die achter dit No Diet-Dieet staan, hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan: naarmate mensen meer overgewicht hebben, hebben zij meer ingesleten gewoonten. Wie deze gewoonten doorbreekt en de eigenschappen van slanke personen aanneemt, valt af. Dit kan al door simpele veranderingen. zoals zingen tijdens het badderen, de inrichting van je huis wijzigen of een nieuwe haarstijl uitproberen. Wie dit dieet volgt, leert vooral flexibel te zijn en dat flexibele gedrag - niet het op dieet gaan - is de sleutel tot succes.

De auteurs beschrijven een methode om af te vallen door te eten wat men wil en wanneer men wil. De methode gaat ervanuit dat overgewicht voortkomt uit ingesleten gewoonten en dat flexibel gedrag de sleutel tot succes is. Twee van de drie auteurs zijn psycholoog. Het boek bevat elf hoofdstukken. Hoofdstuk zes tot en met tien beschrijven het eigenlijke no diet-dieet in een aantal stappen, in vijf fasen. In elk hoofdstuk staan opdrachten, vragenlijsten, invulschema's en aan het eind volgt een aantal kernpunten. Tot slot een opsomming van veelgestelde vragen, een woordenlijst van gedragsdimensies en een register. Het boek is niet geillustreerd maar door veel verschillende lettertypen en grijze kaders ziet het er niet saai uit. Degenen die in staat zijn om zonder begeleiding dit boek door te werken, zullen wellicht hun vaste gewoonten kunnen doorbreken met gewichtsverlies als resultaat, maar ook een energiebeperkte gezonde voeding met meer bewegen zal leiden tot gewichtsverlies. Kaft met witte en rode belettering op een lichtgroene achtergrond. Met register.