MarktPlaza

Beleef de Wieden

102x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Paul van Gaalen.

hardcover met omslag, in nieuwstaat !

25,5 x 29 cm.

112 pagina's.

- Beleef De Wieden? Dat is per fluisterboot of kano genieten van de stilte. Dat is scheren over de golven terwijl de fuut om je heen duikt alsof je niet bestaat.

Natuurgebied De Wieden ligt in de kop van Overijssel. Een avontuurlijk gebied om actief te ontdekken, maar ook met rustige plekken om stil van te worden. Natuurmonumenten werkt in De Wieden aan een zo groot mogelijke variatie aan planten en dieren, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

- Dit fotoboek brengt het laagveenmoeras De Wieden in de kop van Overijssel in beeld. De fotograaf heeft veelal vanuit een boot gefotografeerd. In korte teksten passeren de geschiedenis, de flora en fauna van de gras- en rietlanden en de moerasbossen de revue. Ook komen oude ambachten en het beheer door Natuurmonumenten aan de orde. Bij de vele kleurenfoto's heeft de fotograaf informatieve en toegankelijke teksten geschreven. Door ook aandacht voor de mens te hebben, onder meer door kort in te gaan op kanoroute en vlonderpad, zal het boek een brede doelgroep aanspreken. Achterin is een lijst van activeiten, websites en adressen van VVV's opgenomen. In die zin is de uitgave ook een beetje een reisgids.