MarktPlaza

BEKNOPTE GESCHIEDENIS van DE WIJSBEGEERTE - Delfgaauw

118x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

BEKNOPTE GESCHIEDENIS VAN DE WIJSBEGEERTE
Van Thales tot Lyotard

Een praktisch opgezet Nederlands handboek van de filosofiegeschiedenis
van de Oudheid tot heden,
overzichtelijk, wetenschappelijk, verantwoord en zeer leesbaar.

- door Bernard Delfgaauw en Frans van Peperstraten.

Informatie:

Dit boek is een heruitgave in gewijzigde uitvoering van Delfgaauws onvolprezen Beknopte geschiedenis der wijsbegeerte (veertien drukken sinds 1951), aangevuld met een geheel nieuw, door Frans van Peperstraten geschreven, overzicht van de wijsbegeerte der 20e eeuw.
Van de filosofische overzichtswerken van Bernard Delfgaauw werden in de afgelopen decennia meer dan 60.000 exemplaren verkocht. Meerdere generaties studenten zijn met deze zeer handzame en overzichtelijke werkjes 'grootgebracht'.
Ook verschenen er vertalingen in het Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
Mede dankzij de medewerking van de Tilburgse filosoof Frans van Peperstraten kan nu eindelijk aan de grote vraag naar heruitgave beantwoord worden.
er vervanging van Delfgaauws Wijsbegeerte van de 20e eeuw, afzonderlijk verschenen als aanvulling op de Beknopte geschiedenis (overzicht tot en met de 19e eeuw), schreef hij een volledig nieuwe geschiedenis van de 20e-eeuwse wijsbegeerte. Deze werd met Delfgaáuws overzicht van de Oudheid tot en met de 19e eeuw samengevoegd tot één complete geschiedenis van de Westerse filosofie.
Het is een beknopt, overzichtelijk, wetenschappelijk en didactisch verantwoord handboek, dat voor iedere geïnteresseerde toegankelijk is.

Paperback, 280 pagina's
In NIEUWSTAAT