MarktPlaza

Bed & Breakfast aan het strand, Lima, Peru.

245x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Mijn naam is Kris Nijs en ik ben afkomstig uit Meerhout (provincie Antwerpen, België). Iets meer dan 12 jaar geleden heb ik België verlaten om voorgoed in Peru (Zuid-Amerika) te gaan wonen. In Peru heb ik een mooi huis gekocht vlakbij het strand waar ik nu tesamen met mijn Peruaanse vrouw Raquel Mosquera Olivares woon.
Ons huis is gelegen in Ancon, een pittoresk Peruaans vissersdorp gelegen aan de oevers van de Stille Oceaan waar wij nu een gezellige Bed&Breakfast geopend hebben en waar onze gasten zich meteen thuis zullen voelen. Ook verzorgen wij volledig begeleide rondreizen in Peru met Nederlandstalige reisbegeleiding indien gewenst.

ANCON: Ancon is een heel rustig vissersdorpje met een zeer vriendelijke bevolking. Het is dan ook heel verwonderlijk dat U zich hier slecht op 1 uur rijden van de bruisende wereldstad Lima bevind. Ancon was de eerste badplaats in Peru waar de middenklasse van Lima naar toekwam om de drukte en de stress van de hoofdstad te ontvluchten en om zo in alle rust hun vrije dagen aan de stranden van Ancon te komen doorbrengen. Buitenlandstoeristen zijn in Ancon niet te vinden waardoor alles nog zeer typisch Peruaans gebleven is.
Ancon is gekend voor zijn vele goedkope visrestaurantjes. 2 maal per dag brengen de vissers van Ancon verse ladingen vis binnen. Deze verse vis word in de lokale restaurants klaargemaakt of je kunt hier zelf je eigen vis kopen.
Ook is er in Ancon elke dag een kleine markt waar alle mogelijke soorten verse groeten en vers fruit gekocht kunnen worden.

HET KLIMAAT: Het milde zeeklimaat zorgt ervoor dat het in Ancon zowel tijdens de wintermaanden als de zomermaanden aangenaam is.
De winter: van Mei tot en met Oktober. Maar met minimum temperaturen van 17 graden kan je niet echt van een winter spreken natuurlijk.
De zomer: van November tot en met April. De temperatuur tijdens de zomermaanden schommelt rond de 32 graden wat aangenaam aanvoelt. Tijdens de zomermaanden kan je echt volop genieten van alle dagen zonneschijn zonder ook maar 1 dag van slecht weer. Regen is in Ancon onbestaande en dit zowel tijdens de winter als tijdens de zomer, het regent hier nooit.

DAGUITSTAPJES vanuit ANCON:
- Een bezoek aan het Kasteel Chancay. Dit kasteel is gebouwd aan de kust tegen een rotswand door de Spanjaarden tijdens de koloniale tijd (half uurtje rijden van Ancon).
- Een bezoek aan de mooie koloniale hoofdstad van Peru, Lima. Raquel en ik kennen Lima zeer goed en zouden U, indien gewild, kunnen rondgidsen in deze bruisende wereldstad met zijn 11 miljoen inwoners (1 uur rijden van Ancon).
- Een bezoek aan het dorpje Canta dat gelegen is hoog in het Andes-gebergte, tijdens deze rit geniet je van mooie berglandschappen (volledige dag).
- Een bezoek aan de dagelijkse mark in Puente Piedra. Deze openluchtmark is een van de grootste markten in en rond Lima. Het is echt tof wandelen doorheen dit labyrint van smalle gangetjes. Bevolkingsgroepen van over gans Peru komen naar deze markt om hun producten (verse groenten, vers fruit, vlees, vis, kleding, schoenen enz.…) hier te verkopen. De markt bruist van het leven en is een echte lust voor het oog (15 minuten rijden van Ancon).
- Een bezoek aan Mega-Plaza, dit hypermoderne schopping-centrum is een groot contrast met de net genoemde markt van Puente Piedra en is gelegen net buiten Lima (45 minuten rijden van Ancon).
- Er zijn ook enkele mooie wandeltochten te maken in de onmiddellijke omgeving van Ancon (stranden en bergen) en U kunt een bezoek brengen aan het kleine maar toch fascinerende museum van Ancon.

Al deze daguitstappen vanuit Ancon kunnen wij tesamen met jullie maken tegen een kleine vergoeding, voor meer informatie stuur ons een mailtje.

RONDREIS doorheen PERU:
Ikzelf heb zeer veel reiservaring, met mijn motor heb ik namelijk 4 jaar lang rond de wereld gereisd (1999 tot en met 2003). Tijdens deze wereldreis met de motor heb ik 68 landen bezocht in 6 totaal verschillende continenten en 260.000 kilometers afgelegd (ook heb ik over deze wereldreis een boek geschreven dat goed verkocht is in Vlaanderen en Nederland, dit boek is ondertussen volledig uitverkocht). Met al mijn ervaring kan ik U zeggen dat Peru voor mij een van de mooiste landen ter wereld is en zeer veel hoogtepunten heeft om te bezoeken. Raquel en ik hebben ondertussen nog meer rondgereisd in Peru waardoor wij het land nu zeer goed kennen. Hier volgen enkele van de hoogtepunten die je volgens ons niet mag missen.
- Ancon (Natuurlijk)
- Lima: De mooie koloniale hoofdstad van Peru.
- Pisco: Vanuit Pisco kan je met een boot een bezoek brengen aan de Islas Ballestas. Deze eilandengroep is gelegen net voor de kust en bruist van het leven waaronder en grote zeehonden en zeeleeuwen kolonie, pinguïns, en zeer veel verschillende soorten zeevogels. De Galapagos-eilanden in het klein.
- Ica: vlakbij de stad Ica ligt de Oase Huacachina temidden van een zeer uitgestrekte woestijn en de tweede hoogste zandduinen ter wereld.
- Nazca: Hier vindt U de wereldberoemde lijnen van Nazca temidden van een steenwoestijn.
- Arequipa: De tweede grootste stad van Peru gelegen aan de voet van de machtige Misti-vulkaan in het Andes-gebergte. Een vanuit Arequipa kan U ook een bezoek brengen aan de diepste canyon (ravijn) in de wereld, Colca Canyon.
- Lago Titicaca: Het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Vanuit de stad Puno, gelegen aan de oevers van het meer, kan U een bezoek brengen aan de beroemde rieten Oeros-eilanden.
- Cusco: De vroegere hoofdstad van de Inca’s en nu een zeer mooie koloniale stad. Ook het vertrekpunt voor een bezoek aan Machu Picchu.
- Machu Picchu: Ook wel de verloren stad genoemd was de heiligste stad van het Inca-rijk en is een van de 7 wereldwonderen.
- Huaraz: Deze stad is gelegen diep in de Andes-gebergte. Vanuit Huaraz heb je een mooi zicht op de hoogste bergtoppen van het Peruaanse Andes-gebergte.
- Puerto Maldonado: Deze stad is gelegen in het hart van het Peruaanse Amazone regenwoud. Van hieruit kan je mooie trektochten maken in de Peruaanse jungle.

Als U logeert in onze Bed & Breakfast kunnen wij U helpen met het uitstippelen en plannen van U verdere reis in Peru en met het geven van allerlei informatie en nuttige tips over het reizen in Peru in het algemeen.
Indien gewenst kunnen wij U rondreis volledig uitstippelen en U zelfs ook begeleiden tijdens gans U rondreis in Peru (Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende gans U reis).

WAT HEBBEN WIJ U TE BIEDEN:
- Op de eerste plaats willen wij dat U zich thuis voelt in onze Bed&Breakfast “La Conchita”.
- Wij bieden U een mooi huis gelegen temidden van Peruaanse families.
- Propere en aangename kamers.
- Altijd propere sanitairvoorzieningen en 24 uur per dag douches met warm water.
- Elke morgen een uitgebeid ontbijt.
- 24 uur per dag internetverbinding (E-mails, Messenger, Skype, Webcam enz…. om zo contact te houden met het thuisfront).
- U kunt gebruik maken van onze keuken en zelf koken.
- Wij kunnen U komen afhalen op de luchthaven van Lima (deze Internationale luchthaven ligt op een half uurtje rijden van Ancon: prijs 18 € of 70 soles).
- Wij hebben een auto ter beschikking.
- Mijn Peruaanse vrouw en ik spreken beide vloeiend Nederlands, Engels en Spaans.
- Het strand is gelegen op loopafstand (5 minuten wandelen).
- De hoofdstad Lima ligt op slechts 1 uurtje rijden met het openbaarvervoer. De bussen naar Lima vertrekken elke 5 minuten achteraan de B&B.
- Zeer veel reisinformatie over het rondreizen in Peru.

PRIJZEN EN TARIEVEN:
* De prijs per kamer voor 2 personen inclusief ontbijt: 35 € (120 soles) per nacht. Kinderen onder de 3 jaar gratis. Gebruik van de keuken en het internet is in de prijs inbegrepen.

Ik denk echt dat onze Bed & Breakfast “La Conchita” en ideale plek is om U reis in Peru te beginnen. Wij halen U op in de luchthaven en brengen U naar onze B&B in Ancon waar U rustig enkele dagen kan acclimatiseren na U aankomst in Peru en alvast de Peruaanse cultuur kan leren kennen. Ook zorgen wij voor de nodige reisinformatie voor de rest van U verblijf in Peru.
Voor de zonnekloppers en de strandfanaten onder U is de periode van December tot April ideaal om Ancon te komen opzoeken maar eigenlijk geniet Ancon het ganse jaar door van een zeer aangenaam klimaat. Ook is het de perfecte overwinteringsplaats als het in België en Nederland te koud word en U, U dagen op het strand wilt doorbrengen.

Ancon is echt een goede plek voor een rustige vakantie zonder stress wij hopen U dan ook spoedig te kunnen verwelkomen.

Website : www.benbperutours.weebly.com

Voor meer informatie stuur ons alstublieft een E-mail