MarktPlaza

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie

116x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ineke van Berkel, Merian Daams, Tanja van der Horst.

paperback, gelezen, in zeer goede en vooral nette staat.

400 pagina's.

Meer dan 1000 smakelijke recepten met vervanging voor koemelk, lactose, kippenei, pinda's, noten, additieven, cacao, saccharose (suiker), citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en mais. In samenwerking met de Nederlandse voedselallergie stichting

Voedselovergevoeligheid kan het koken tot een waar gepuzzel maken. Het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie biedt het antwoord op de dringende vraag naar recepten voor aangepaste gerechten. Het is een praktische hulp om de kookpuzzel op te lossen en toch smakelijke gerechten te kunnen bereiden. De receptuur is gericht op volwassenen en kinderen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid. De recepten zijn ingedeeld naar gerechtengroep en geven steeds dieetaanpassingen zonder: koemelk, lactose, kippenei, gluten, pinda's, noten, additieven, cacao, saccharose (suiker), citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelp-dieren, aardappelen en mais. Aansluitend volgen suggesties om op de recepten te variëren en variaties zonder varkensvlees en bepaalde groenten of vruchten.

Extra aandacht wordt besteed aan:
- recepten in die gerechtengroepen die de meeste problemen geven, zoals sauzen, nagerechten en gebal<;
- recepten die rekening houden met meervoudige overgevoeligheid, omdat dan de vraag naar bruikbare recepten het grootst is;
- recepten voor kinderen, zoals alternatieven voor snoep en andere traktaties.

Naast de meer dan 1000 recepten bevat dit boek aanvullende achtergrondinformatie en een uitgebreid register.
De auteurs hebben hun diëtistenervaring, theoretische vakkennis en praktische, specifieke kookervaring gebundeld en hiermee een basis-kookboek samengesteld dat voor velen meer dan welkom zal zijn.