MarktPlaza

Barkas 900 OK

40x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Barkas 900 OK cruiser in topconditie met veel upgrades van deze tijd. Prijs verlaagd!
Drie jaar geleden kochten wij de dit chique schip en werden trots eigenaren van de eerste Barkas 900 van deze serie, met de naam One. Een bewezen model en in topconditie waar wij veel liefde en zorg aan hebben gegeven. Het schip hebben wij m.b.t. de techniek en het verfsysteem professioneel laten onderhouden en de afgelopen 2 jaar zijn er diverse upgrades toegepast.
First things first! We doen haar weg omdat het te spannend wordt om te varen en stappen over naar een camper om Europa over de weg te ontdekken. Ze ligt nu in Heeg (Friesland) en het liggeld is tot april 2020 betaald. Bij aankoop hebben wij het schip laten keuren: Het staal is in uitstekende conditie en er waren amper gebreken (altijd goed onderhouden). De eigenaar voor ons heeft het schip tientallen jaren met zorg onderhouden. Een nieuw keuring is uiteraard geen probleem, de kosten zijn voor de koper.
De fotos spreken voor zich. Een ruime boot met fijne leefruimte binnen en ideaal buiten met een achterdek. De vloerdelen en motorruimte goed geïsoleerd, extra dik en hier kan je lekker genieten van het varen. Er zijn diverse gadgets aanwezig, genoeg stroompunten, een verwarming op paraffine en alle kussens hebben wij vernieuwd/bestoft. De matrassen hebben daarbij nieuwe hoezen en een nieuwe topping.
Goed om te weten wat is er allemaal gedaan de afgelopen 2 jaar (facturen aanwezig):
- We hebben er een nieuwe boegschroef in laten zetten, want die daarvoor vonden we matig presteren. Er zit sinds dit jaar een splinternieuwe Verus 45kgf ingebouwd met eigen accu en eigen Victron acculader (eigen systeem). Deze deed direct wat wij prettig vonden: De boot snel en goed bijsturen. Aansturing bij het roer geïnstalleerd.
- Er zijn twee nieuwe dinkwatertanks van kunstof in geplaatst en het hele watersysteem is vernieuwd met een nieuwe boiler. De boiler werkt op 220V en is aangesloten op de motor zodat je ook onderweg heet water hebt. Dat blijft goed heet, ook wanneer de motor niet meer draait.
- Vorig jaar zijn de accus vervangen voor 2 Victron AGM deepcycle accus voor algemene stroom en een startaccu voor de motor. Daarbij is een battery monitor met bluetooth geïnstalleerd die de accus monitort en zit er een nieuwe Victron acculader is, deze werkt direct als omvormer. Deze kan tot 2600 Watt omvormen, want wij wilden koffie kunnen zetten. De oude lader is aangesloten op de boegschroef accu. Als de motor draaid worden de accus ook opgeladen.
- Eind vorig jaar hebben we een zwemplateau laten monteren van mooie dikke RVS pijpen die erg netjes op de boot zijn gelast. Het frame is afgewerkt met nieuw teak hout en alles in goed in de lak gezet. Daarop zit een RVS zwemtrap. Het plateau hebben wij zo laten maken dat we er twee elektrische fietsen op kwijt konden. Dat ging super!
- Dit jaar hebben we de boot uit het water gehaald en hebben we haar een goede opknapbeurt gegeven door een professioneel schilderbedrijf in Heeg die gespecialiseerd zijn in boten. Er zit nieuwe anti-fouling op en de gehele boot zijn voorzien van 2 componenten DD lak van Polyservice. Zie foto, het ziet er super strak uit.
- De motor heeft een complete onderhoudsbeurt gekregen waar alle onderdelen die normaal tot gedoe kunnen leiden preventief zijn vervangen. Filters, impeller, slangen, olie, koelvloeistof etc. Er zijn niet veel uren gedraaid en de motor werkt als nieuw.
Er is van alles te vertellen en te laten zien maar de fotos doen het meeste werk. De boot is vaarklaar te bezichtigen en we hopen dat deze prachtboot leuke nieuwe eigenaren gaat vinden.
Extra gegevens:
Merk: Barkas
Bouwjaar: 1988
Ligplaats: Heeg
Lengte: 9 meter
Breedte: 3.2 meter
Diepgang: 0.8 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Staal
Rompvorm: Multi knikspant
Aantal slaapplaatsen: 2
Aantal hutten: 1
Doorvaarthoogte: 2.35
Merk motor: Yanmar
Type motor: 4JHE
Bouwjaar motor: 1988
Brandstof: Diesel
Draaiuren: 2800
Vermogen: 44
Aandrijving: Vaste schroef
Tank: 400 l
Boegschroef: aanwezig
Aantal cilinders: 4
Maximum snelheid: 7
Besturing: Stuurwiel
Lenspomop: aanwezig
Gasbun: aanwezig
Stahoogte: 2 cm
Toilet(ten): 1
Geluidsinstallatie: aanwezig
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Verwarming: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
GPS: aanwezig
Windvaan: aanwezig
Radarreflector: aanwezig
Acculader: aanwezig
Omvormer: aanwezig
Waterdruksysteem: aanwezig
Inhoud watertank: 348 l
Anker: aanwezig
Zwemtrap: aanwezig