MarktPlaza

Bakdekker Bakdekkruiser

225x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ruime, klassieke bakdekker ('06). 625 vaaruren, 750cm, 4 slaappl., keuken, wc, kopschroef, topconditie!
Ruime, klassieke maar moderne bakdekker / bakdekkruiser / kajuitschip (2006)!
IN HET KORT:
- Bouwjaar 2006, eerste eigenaar, kuip met plek voor 8 personen, 4 slaapplaatsen;
- Lengte 750 cm, breedte 260 cm, diepte 80 cm, doorvaarthoogte 220 cm;
- 40PK Lombardini motor, slechts 625 vaaruren, kopschroef, keuken, toilet;
- Zeer net onderhouden en compleet stalen schip. CE-C markering, topconditie!
OVER DE ALDGILLIS
De Aldgillis is zeer mooie, complete en perfect onderhouden stalen bakdekker. Dit schitterende schip is werkelijk een uniek exemplaar, er is er maar 1 van gemaakt!
De Aldgillis is in 2006 gebouwd door een scheepswerf in Friesland met als doel om er een productiemodel van te maken. Door de invallende economische crisis destijds is dat plan echter nooit van de grond gekomen en heeft het schip tot en met 2016 enkel als demomodel voor op beurzen en shows gediend.
Begin 2017 hebben mijn partner en ik het schip van de constructeur gekocht, waarmee we feitelijk pas de eerste eigenaar zijn. De motor heeft derhalve ook maar 625 vaaruren gemaakt. De reden achter de verkoop? De Aldgillis is ons eerste schip en omdat mijn partner en ik verliefd zijn geworden op het leven op het water en het varen over de mooie rivieren en meren die Nederland te bieden heeft, willen we nu een stapje groter gaan om nog langere tochten te maken.
Door haar formaat (7,50 meter lang, 2,60 meter breed), haar geringe doorvaarthoogte (2,20 meter) en fijne motorische eigenschappen (40 PK Lombardini motor plus kopschroef) is de Aldgillis erg wendbaar, makkelijk te besturen en kan je nagenoeg onder alle bruggen door.
De Aldgillis heeft een officiƫle Europese CE-C markering, wat inhoud dat voldoet wordt aan alle wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. Naast de binnenwateren mag je met dit schip ook op de kustwateren varen. En dat verbreedt je horizon: een oversteek naar Texel of buitenom naar Knokke is bijvoorbeeld ook mogelijk!
OMSCHRIJVING
De Aldgillis is een zogenaamde bakdekker of bakdekkruiser, een scheepsmodel dat begin van de vorige eeuw in Friesland erg in trek was onder de gegoede burgerij, de upper class van Noord-Nederland zeg maar. Het schip biedt perfecte mogelijkheden om er een dagje of een weekend mee op uit te trekken.
De open kuip met ruime zitbank en twee stoelen biedt plaats aan 8 personen, dus nodig gerust je vrienden en familie uit! Maar de zitbank is ook gemakkelijk te transformeren tot zonnedek, zodat je lekker samen kunt zonnebaden.
In de kuip bevindt zich een koelkast en diverse kasten. Ook de zitbanken geven veel extra bergruimte, waar onder andere ook de motor in is onder gebracht. Een slimme beslissing van de bouwer, want hierdoor is er geen motorkist midden in het schip benodigd. En dat geeft extra (been)ruimte en maakt de Aldgillis tot de ruimste in zijn klasse, meer dan een PTS26 of Rapsody!
De kuip is tevens voorzien van een afritsbare tent, welke deels of geheel valt af te sluiten. Zo kan je naar gelang van het weer en temperatuur altijd beschut, warm en/of droog varen! Helemaal dicht/overkapt is de kuip overigens nog steeds op stahoogte.
Ook de (verzonken) kajuit is gemaakt op stahoogte en biedt naast een keuken (wasbak, kookstel) en toilet ook een zitbank welke gemakkelijk tot een ligbed is om te bouwen. In totaal biedt het schip dus 4 slaapplaatsen. De kajuit biedt tevens veel bergruimte. Naast diverse kastruimte in de keuken, kan je ook de binnenzijde van de twee banken goed benutten.
ONDERHOUD
Zowel de scheepswerf als wij hebben de Aldgillis netjes verzorgd en onderhouden. Zo heeft het schip altijd overdekt en verwarmd overwinterd. De romp is in 2014 opnieuw gespoten. In 2017 is er vlak voor onze aankoop een nieuwe boegschroef gemonteerd.
Nadat wij eigenaar zijn geworden in 2017 hebben we het onderwaterschip opnieuw laten verven en is er de afgelopen winter een nieuwe laag anti-fouling en nieuwe anodes opgezet. Ook het houtwerk binnen en buiten hebben we grotendeels voorzien van een aantal lagen nieuwe lak. Daarnaast heeft de importeur van Lombardini (Romotech) vorig jaar de motor en gehele aandrijflijn een volledige beurt gegeven. Het schip is dus in topconditie en zal je vele jaren onbezorgd vaarplezier geven!
ALGEMEEN
Type: bakdekkruiser
Lengte: 750 centimeter
Breedte: 260 centimeter
Diepte: 80 centimeter
Doorvaarthoogte: 220 centimeter
Gewicht: circa 4000 kilogram
Bouwjaar: 2006
CE-markering: C
Romp materiaal: staal
Download voor meer informatie over de eigenschappen en toebehoren het PDF document!
Extra gegevens:
Merk: Bakdekker
Bouwjaar: 2006
Ligplaats: Rotterdam
Lengte: 7.5 meter
Breedte: 2.6 meter
Diepgang: 0.8 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Staal
Rompvorm: Knikspant
Aantal slaapplaatsen: 4
Aantal hutten: 1
Achterkajuit: aanwezig
Doorvaarthoogte: 2.2
Merk motor: Lombardini
Type motor: LDW1404M
Bouwjaar motor: 2006
Brandstof: Diesel
Draaiuren: 625
Vermogen: 40
Tank: 60 l
Boegschroef: aanwezig
Aantal cilinders: 4
Maximum snelheid: 6
Besturing: Stuurwiel
Lenspomop: aanwezig
Stahoogte: 167 cm
Toilet(ten): 1
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Vriezer: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Marifoon: aanwezig
Acculader: aanwezig
Omvormer: aanwezig
Waterdruksysteem: aanwezig
Inhoud watertank: 60 l
Buiskap: aanwezig
Zwemtrap: aanwezig