MarktPlaza

Aum mantra armband van bruin gevlochten leer

71x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Aum (of Om of Ohm) wordt vaak gebruikt om het begin van een script, tekst of gebed in te wijden. Het woord Aum heeft echter een diepgaandere betekenis. Het is namelijk niet alleen de betekenis van het woord dat van belang is. Men gelooft dat de trilling van deze klank een verheffende werking op de trilling van het lichaam heeft, waardoor een hoger bewustzijn bereikt wordt.

Het Aum teken bestaat uit drie sierlijke curves, een soort halve cirkel en een punt daarboven. De drie curves staan voor het fysieke lichaam (A), het subtiele lichaam (U), en het causale lichaam (M). De halve cirkel bovenaan staat bekend als Maya en staat bekend als het obstakel naar de hoogste vorm van verlichting. En het bovenste puntje staat dus voor het pure bewustzijn of verlichting.

Omdat Aum de meest heilige mantra is, staat het symbool voor het hoogste, het beste, de essentie. Als gesproken wordt over het universum, staat Aum voor de oorsprong, de grond, ruimte, oneindigheid. Als het onderwerp de mens is, staat Aum voor het hoogste in de mens: de goddelijke geest.

Een bekende Boeddhistische mantra is: “Om Mani Padme Hum” ook wel de mantra van mededogen. Het betekent: “de parel van het universum is de lotus van mijn hart” oftewel: we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden.