MarktPlaza

Astrid Lindgren - Pippi Langkous Komt Thuis

225x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

127 pagina's

1983

Astrid Lindgrens schrijverscarrière begon eigenlijk op de dag dat haar dochtertje Karin om een verhaal vroeg; een verhaal over Pippi Langkous. Meer dan twintig boeken schreef ze daarna, die over de hele wereld gelezen en herlezen worden.

Talloze bekroningen kreeg ze voor haar werk. In Nederland won ze driemaal een Zilveren Griffel, voor Lotta uit de Kabaalstraat, De gebroeders Leeuwenhart en Ronja de roversdochter. In 2002 werd er een internationale kinderboekenprijs naar haar genoemd: de Astrid Lindgren memorial Award. Deze bekroning is de grootste prijs in de kinderboekenwereld

Pippi heeft geen moeder meer en vader is ergens op zee. Ze kan doen en laten wat ze wil. Daarbij komt dat ze zo sterk is dat ze rustig een paard op kan tillen. Geen wonder dat de twee brave kinderen Tommy en Anneke het heerlijk vinden om bij haar te komen spelen. Ze beleven de meest dwaze avonturen en Pippi is zo hartveroverend dat iedereen haar wel aardig moet vinden. Een kostelijk verhaal met illustraties die de sfeer goed weergeven. Van 8-10 jaar.