MarktPlaza

Artistiek Landschap Turkije 1961 - ges. Henk van Rooy

282x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Antiek KUNST webwinkel Het-te-volle-Huis biedt aan :
Gouache / Aquarel 35x53, rechtsonder gesigneerd HENK VAN ROOY, linksonder TURKIJE en gedateerd 1961, netjes ingelijst achter gllas en met linnen passe-partout maat lijst 53x70

Henk van Rooij (Eindhoven, 11 januari 1938 - Renkum, 28 november 2014) was een Nederlands beeldend kunstenaar. Van Rooij had de Grafische School in Eindhoven doorlopen en werkte nadien als graficus en schilder. Later ging hij ook ruimtelijk werken in allerlei materialen, zoals hout, kunststoffen en brons. Vanaf 1996 werkte hij voornamelijk met klei. Zijn schilderachtige en kleurrijke keramische sculpturen waren het afgelopen decennium regelmatig te zien in groeps- en solotentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Henk van Rooij woonde en werkte jarenlang in een groot voormalig bedrijfspand in de Lucas Gasselstraat in Eindhoven. Hij was plaatselijk en landelijk actief in de kunstwereld, onder meer als lid van de BBK (Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars). In 1998 vond hij samen met zijn echtgenote Kitty Doomernik (ook beeldend kunstenaar) ruimte in een leegstaande oude wasserij in Renkum. Daar realiseerden zij meerdere ateliers en een leslokaal. Henk van Rooij heeft hier tot in 2014 gewerkt en lesgegeven.

Werk wordt niet onder de vraagrijs van E 75,00 verkocht, liefst voor iets meer ..........

eventuele verpak en verzendkosten E 10,00