[Art Nouveau Missaal] Missel Romain 1899 Bouasse Jeune…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 62x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover. Missel Romain. Dijon: Firmin-Didot, 1899. 551, (1) blz. Formaat circa 16 cm, ongeveer 3,3 cm dik (zonder slipcase).
Fraaie Art Nouveau band. Band versierd in goudopdruk en met rode en groene (ingelegde?) details. Afgebeeld florale motieven op voorplat en rug voor en achter een door vier latten gevormde rechthoek. Op het achterplat alleen de rechthoek afgebeeld. Vier ribben op rug met titelschildje in rood met letters in goudopdruk. Randen binnenzijde voor- en achterplat rijk versierd in goudopdruk met bloemmotieven en een versierde band. De randen van de band tevens versierd in goudopdruk. Binnenzijde platten en schutbladen voor- en achterin versierd met groen moirézijde. Voorste schutblad tevens versierd in goudopdruk met initialen en rechtsonder gedateerd 13 Mars 1902.
Rechtsboven op de eerste blanco bladzijde voorzien van stempeltje in blinddruk door boekbinder Bouasse Jeune Paris. Bouasse Jeune was een uitgever (opgericht 1867) gespecialiseerd in religieuze afbeeldingen die aan het begin van de twintigste eeuw ophield te bestaan. Deze band is kennelijk gemaakt aan het einde van het bestaan van de uitgeverij. Tekst voorzien van geïllustreerde randen door M. E. Mouchon naar werk van Hippolyte Flandrin. Tekst deels in rood gedrukt.
Missaal opgeborgen in slipcase en nog in zeer goede staat voor leeftijd. Fraaie Art Nouveau band in voortreffelijke staat. Referentienummer 11053.

200 euro (vp)

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro met Postnl (aangetekende verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.