MarktPlaza

[Art Nouveau] La Femme a Paris 1894 Uzanne - MET Chemise

627x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Paperback met geïllustreerde stofomslag en met chemise. Uzanne, Octave. La Femme a Paris – Nos Centemporaines. Notes successives sur Les Parisiennes de ce Temps dans leurs divers Mileux, États et Conditions. Paris: Ancienne Maison Quantin – May & Motteroz, directeurs, 1894. vi, 328, (8), laatste twee bladzijden blanco. Formaat circa 28 cm, gewicht ongeveer 1,7 kg.
Met de zeldzame chemise. Chemise van zijde op karton. Chemise deels bedrukt in bruin (afbeelding voorzijde in het midden, rug) en goudopdruk (rug en achterzijde). Centraal op het voorplat (in bruin) vijf vrouwen weergegeven. Op het achterplat (in goudopdruk) de Arc de Triomphe met daarvoor flanerende vrouwen. De randen van de voorzijde geborduurd met florale motieven in kleuren als goudkleurig, bronskleurig, wit, groen en oudroze. Chemise met verlies aan boven en onderzijde en wat gerafeld, met wat vlekjes. Eén lint (van vier) nog aanwezig.
Bandontwerp van stofomslag voor de cover ontworpen door Leon Rudnicki in fraai Art Nouveau ontwerp met een sfinx voor een bloeiende boom. De randen voorzien van florale motieven aan de zijkanten, wortels van de boom aan de onderzijde en vlinders aan de bovenzijde. De rug geïllustreerd met een vrouwengezicht, de achterzijde met een afbeelding van de torens van de Notre Dame met op de voorgrond bloemenen en drie vogels in de lucht in de lucht met wolken en een lijnenspel (beïnvloedt door schilderijen van Vincent van Gogh?). De zijkanten en onderkant versierd met bloemmotieven, bovenkant met vlinders. Stofomslag voor leeftijd nog in goede staat.
Boek gedrukt op lichtglanzend papier met subtiel daarin verwerkt fleurale motieven. Voorin vermeld: Tirage a petit nombre.

Boek voorzien van op de volgende plek ingebonden platen buiten de tekst (20): titelplaat en na bladzijde 18, 28, 38, 62, 86, 98, 130, 138, 158, 182, 186, 202, 218, 234, 254, 270, 286, 306, 318.
Verder nog illustraties in kleur of zwart-wit in de tekst. Illustraties door Pierre Vidal.

Fraaie publicatie met de chemise welke vaak ontbreekt. Art Nouveau Belle Epoque Fin-de-Siècle. Referentienummer 11379.

500 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro als aangetekend pakketje met pakketnummer. Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.