[Art Nouveau Band Reliure] Les Confidences d’une Aïeul…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 67x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover. Hermant, Abel. Les Confidences d’une Aïeule (1788-1863). Paris: Société d’Éditions Litteraires et Artistiques, Librairie Paul Ollendorf, 1900. 342 blz. Formaat circa 18,5 cm.
Oorspronkelijk uitgegeven als paperback, hier echter ingebonden in een fraaie Art Nouveau band door L.-A. Ginoulhac. Op achterplat onderaan in blinddruk gesigneerd en gedateerd 1903. Leren band versierd met bloemen op voorplat, op rug doorlopend in een bloemknop en blad en doorlopend naar het achterplat uitlopend in een blad met daarboven een libelle. Band doet daarom een beetje aan ontwerpen van Moorcroft denken (daar zijn de dikke lijnen er opgelegd, bij de band zijn ze juist verdiept). Op voorplat band is nog een deel van de oorspronkelijke kleuren te zien (groen voor de bladeren en rood voor de bloem). De achtergrond op het voorplat is donkergroen, in de verdiepte delen van de band wat lichtgroen uitgeslagen. Originele gemarmerde schutbladen uitgevoerd in roze en groene tinten. Leeslint mee ingebonden.
Originele voor- en achterkaft respectievelijk voor- en achterin ingebonden. Originele voorkaft geïllustreerd in kleur en goudopdruk. Illustratie originele achterkaft uitgevoerd in delicaat monochroom.

Tekst compleet. Met de volgende illustraties door Louis Morin in kleur buiten de tekst als volgt ingebonden: Titelplaat en platen na bladzijde 8, 16, 32, 48, 64, 80, 96, 112, 128, 144, 160, 192, 208, 224, 256, 272, 288, 304, 320. Verder nog veel illustraties in zwart-wit in de tekst. Illustraties voor die tijd soms pikant.

Boekblok met een klein beetje foxing/bruine vlekjes, achterste blanco blad en blanco recto zijde van schutblad onderaan met watervlek (maar niet in rest van boek). Opgeborgen in met gemarmerd papier (in diverse roze tinten en goudopdruk) beklede slipcase (ook aan de binnenzijde, daar deels in andere kleuren). Slipcase met slijtageplekken aan één rand los. Slipcase is van een rood moiré lint voor het verwijderen van het boek uit de slipcase (mist mogelijk klein stukje).
Zeldzame band uit de Art Nouveau periode (maakt dit boek dus een stuk waardevoller dan een paperback editie of andere ingebonden exemplaren van dit boek). Referentienummer 10834.

350 euro (vp)

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro met Postnl (aangetekende verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.