MarktPlaza

Armbandenset Turkoois met Boeddha en Aum

81x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Boeddha sieraden doen het erg goed als cadeau. Door ze aan iemand te geven, wens je hem of haar rust en geluk. Maar ook voor jezelf is dat natuurlijk een fantastisch cadeau!

In tijden van stress en onzekerheden gaan mensen opzoek naar alternatieve manieren om tot rust te komen en de wijsheid van Boeddha lijkt voor veel mensen een oplossing voor dit probleem te zijn. Boeddha was een spirituele leider die grofweg tussen 500 en 600 jaar voor christus in Nepal leefde.

Het Aum of Omteken kom je vaak tegen in Boeddhistische en Hindoestaanse mantra’s aan het begin van een zin en wordt als de basis-mantra beschouwd. Het woord Om heeft echter een veel diepgaandere betekenis. Het is niet alleen de betekenis van het woord dat hierbij van belang is. Men gelooft dat de trilling van deze klank een verheffende werking op de trilling van het lichaam heeft, waardoor een hoger bewustzijn bereikt wordt. Vandaar ook dat vaak belang gehecht wordt aan de juiste uitspraak. Volgens sommige theorieën geeft deze klank ook een opstijgende lijn langs de chakra`s weer.

Een bekende Boeddhistische mantra is: `Om Mani Padme Hum` ook wel de mantra van mededogen. Het betekent: `de parel van het universum is de lotus van mijn hart` oftewel: we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden.

De beschermende steen Turkoois geeft positieve energie, levensvreugde, vertrouwen, inzicht en hoop. Deze prachtige blauwgroene edelsteen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt.

Turkoois bevordert spirituele afstemming op en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Het is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft. Het schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt Turkoois de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht.