MarktPlaza

Arie van der Lugt - Hanneke van de pont / De verliefde

108x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Arie van der Lugt - Dubbelroman: Hanneke van de pont / De verliefde clown
Hardcover met omslag
In HANNEKE VAN DE PONT dient de rasverteller Arie van der Lugt het verhaal op van de knappe dochter van de pontbaas. Heel wat boeren-zoons uit de polder wagen een oogje aan haar
maar zij houdt maar van een. Een probleem daarbij is dat Nardus de zoon van de grootste boer uit de wijde omtrek is en dat er bij zo'n standverschil van een huwelijk dus wel weinig terecht kan komen. Tot overmaat van ramp drinkt Hannekes vader en laat zijn dochter vaak zijn plichten als pontbaas waarnemen. Uiteindelijk wordt hij door Rijkswaterstaat aan de kant gezet. Toch laat Hanneke zich door niets of niemand uit het veld slaan. De liefde is nu eenmaal hardnekkig en Hanneke legt zich niet zo gauw bij de omstandigheden neer. Een met verve geschreven verhaal, waar alle facetten van het Brabantse dorpsleven naar voren komen Met name de ontaktische rijkspolitieman die iedereen tegen zich in het harnas jaagt, is kleurrijk getekend. Zijn botte optreden drijft de dorpsonderwijzer zelfs tot zelfmoord. Ten slotte steken onbekenden uit het dorp er letterlijk een stokje voor.
In DE VERLIEFDE CLOWN komt een ietwat haveloos circus in een Brabants dorp aan. De clown haalt zich nog voor het opzetten van de tent de woede van een paar inwoners op de hals. Alles schijnt van meet af aan verkeerd te moeten lopen. Bovendien dreigt de reddeloze ondergang van het circus. Het geld dat de zaak had kunnen redden, verdwijnt met de directeur, en de dlown - hopeloos verliefd op een van de circusmeisjes - krijgt er onverdiend de schuld van. Dat is meer dan hij kan verdragen.