MarktPlaza

ANTONIO GAUDÍ , een leven in de architectuur - RAINER ZERBST

83x bekeken
5 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

ANTONIO GAUDÍ 
een leven in de architectuur
door RAINER ZERBST
 
Iedereen die naar Barcelona gaat, komt langs de werken van Antoni Gaudí, de architect die kunstvrienden van over de hele wereld naar Spanje heeft gelokt. Het was in deze hoofdstad van Catalonië waar de beroemde meester van de architectuur bijna al zijn werken produceerde, zoals de villa’s voor de welgestelden, het uitgestrekte Park Güell (dat nu open is voor het publiek) en de beroemde kerk ontworpen ter ere van de Heilige Familie - de Sagrada Familia - een project dat meer dan 100 jaar geleden is gestart en nog steeds voltooid moet worden.

Het leven van Antoni Gaudí was vol tegenstellingen. 
Als jonge man was hij lid van de Catalaanse nationalistische beweging en was kritisch ten opzichte van de Kerk. Tegen het eind van zijn leven droeg hij zijn hele arbeid op aan de bouw van één enkele kerk. 
Toen hij jong was neigde hij naar de glamour van een dandy-achtig leven, terwijl hij op latere leeftijd een Spartaans leven leidde. 
Gaudí is nooit getrouwd en wijdde zijn leven geheel aan zijn kunst: de architectuur.
Zijn werken zijn geroemd als “rustgevende oases in een woestijn van functionele gebouwen” en als “kostbare juwelen in het uniforme grijs van rijen huizen” en de meester zelf werd geprezen als de “Dante van de architectuur”. 
In dit boek worden Gaudí en zijn werk uitvoerig aan u voorgesteld. Zijn belangrijkste werken zijn op vele kleurige afbeeldingen te bewonderen.

Uitgave TASCHEN/LIBRERO
Gebonden grootformaat boek
Rijk geïllustreerd
In NIEUWSTAAT