Anton Zischka – Alarm voor het avondland
Kenmerken
- Conditie
- Gebruikt
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Anton Zischka – Alarm voor het avondland
Rond de aardbol, dwars door bamoe- en ijzeren gordijnen, op jacht naar feiten en ideeën
Nederlands boekenhuis
Geïllustreerd met 4 kaarten en 42 foto’s
253 pag.
t.e.a.b (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘biografie/waar gebeurd’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“De hier volgende verslagen zijn ontstaan op een wereldreis per vliegtuig, die van Maart tot Augustus 1954 duurde.
Voor de schrijver was dit de vijfde reis om de wereld; zij leverde daardoor mogelijkheden op om een vergelijking te maken met het verleden. Het was een zuiver particuliere, door ‘geen enkele’ regering of belangengroep op enigerlei wijze gesubsidieerde res en zij verschaft dus volkomen ‘onafhankelijke’ vergelijkingsmogelijkheden tussen Oost en west en kon helemaal dientbaar worden gemaakt aan haar voornaamste doel; de meningen en theoriën met de harde werkelijkheid te confronteren, zich een beeld vormen van onze wereld, zoals zij feitelijk is, niet zoals een bepaalde partij of een bepaalde groep van machten wenst dat wij haar zien.”
“Anton Zischka ondernam zijn reis mede ten dienste van dr. Pleman’s ‘Plan voor Internationale Samenwerking’, waarbij 14 landen, 48 steden en honderen hoge autoriteiten bezocht werden. De auteur sprak met Lester Pearson en Kardinaal Léger, met de hoofdredacteur van ’s werelds grootste krant evengoed als met Mao Tse-Toeng’s boeren, die voor het eerst in de geschiedenis hun eigen lapje grond hadden gekregen. Hij schrijft over Nederlanders die een Mexicaanse haven bouwen, en over Macao’s paspoortenvervalsers, over Moskou’s neon-reclame voor champagne en over Manilla’s coca-cola die het communisme bevordert. Over Birma’s premier die dagelijks acht uur bidt en Siam’s koning die jazz componeert.
Maar hoofddoel is: zich een beeld vormen van onze wereld, zoals zij feitelijk is, niet zoals een bepaalde partij of een bepaalde groep van machten wenst dat wij haar zien.”