MarktPlaza

Annejet van der Zijl - Moord in de Bloedstraat (4 CD) Luisterboek

55x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Annejet van der Zijl  -  Moord in de Bloedstraat  (4 CD) Luisterboek

BCZ

Luisterduur circa 4,5 uur

Annejet van der Zijl studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte als journaliste tien jaar bij het opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, over het meest roemruchte artistieke broeinest van Nederland.

Anna, de veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, werd onder andere genomineerd voor De Gouden Uil literatuurprijs. Het boek vormde de basis voor de groots opgezette tv-serie Annie M.G.. Bijzonder succesvol was Van der Zijl met Sonny Boy (2004), waarvan meer dan een half miljoen exemplaren werden verkocht en dat eveneens verfilmd werd. In 2010 verscheen haar spraakmakende biografie Bernhard. Een verborgen geschiedenis. en eveneens lovend ontvangen werd haar boek Gerard Heineken. De man, de stad en het bier, dat in 2014 verscheen.

Van der Zijl ontving in 2012 de Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland. In 2020 schreef Annejet het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

'Annejet van der Zijl is de ongekroonde koningin van de literaire non-fictie.' NRC Handelsblad

Titels:

Jagtlust (1998)

Anna (2002)

Sonny Boy (2004)

Bernhard. Een verborgen geschiedenis (2010)

Moord in de Bloedstraat (2013)

Gerard Heineken. De man, de stad en het bier (2014)
De Amerikaanse prinses (november 2015)

Vijf jaar lang werkte Annejet van der Zijl als misdaadverslaggeefster. Geïnspireerd door het Amerikaanse New Journalism zocht ze naar de menselijke verhalen achter de krantenberichten. Het resultaat kenmerkte zich door hetzelfde invoelingsvermogen en literaire talent als haar latere werk. Speciaal voor deze bundel selecteerde en bewerkte ze de tien mooiste en aangrijpendste reconstructies uit haar "criminele carrière'.
Annejet van der Zijl publiceerde tot dusver vier boeken, die allemaal bestsellers werden: Jagtlust, Anna, Sonny Boy en Bernhard. Haar werk werd meermalen verfilmd en bekroond, onder andere met de Gouden Ganzenveer 2012 voor haar hele oeuvre.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties