Anna Pavord - Namen Noemen (Hardcover/Gebonden)

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 15x bekeken
  • Datum geplaatst 13 dagen geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Anna Pavord  -  Namen Noemen  (Hardcover/Gebonden)

BCZ

Over het scheppen van orde in het plantenrijk

471 pagina's

In 'Namen noemen' neemt de auteur de lezer mee op haar ontdekkingstocht door de botanische geschiedenis. Reizend van het Athene uit de derde eeuw voor Christus via Constantinopel en Venetië naar de universiteiten van Padua en Pisa, legt ze niet alleen de geschiedenis van de plantkunde voor het eerst in haar geheel vast, maar geeft ze ook inzicht in een wereld vol intriges en ambitieuze ego's.

Ontdekkingstocht door de botanische geschiedenis, langs de cultuur van de islam, de eerste expedities naar Brits-Indie en de eerste bewoners van de Nieuwe Wereld. Theophrastus onderscheidde in 300 voor Christus 500 planten; tegenwoordig kennen wij er ruim 422.000. Ruim geïllustreerd met platen in kleur en zwart-wit. Met register. Fraai gebonden editie.

Pavord schrijft op verrukkelijke wijze over de geschiedenis van de taxonomie. Fantastische anekdotes en gedenkwaardige minibiografieën wisselen elkaar af,’ aldus een recensent van de Literary Review over deze studie. Het is een ontdekkingstocht door ruim tweeduizend jaar botanische geschiedenis, vanaf de Griek Theophrastus die in 300 v.Chr. een beschrijving gaf van zo’n vijfhonderd planten tot aan onderzoek uit de huidige tijd. Mooi geïllustreerd."

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.