Ann Pilling: Het teken van de leeuw

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 24x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

tekeningen: Erik Bosch

158 bladzijden

2e druk
Uitgeverij Ploegsma, 1990
ISBN 90 216 1022 1
ingebonden, harde kaft

================================
van de achterzijde
Op de eerste vakantiedag die Robert in Wales doorbrengt, richt Gareth, de buurjongen, een geweer op hem. Robert, de oudste van een chaotische maar gelukkige familie, vindt deze onuitgesproken haat en vijandschap moeilijk te verkroppen.
Stukje bij beetje echter ontstaat er tussen de twee jongens een voorzichtige vriendschap. Gareth helpt Robert een eeuwenoude familievete te ontrafelen, en samen proberen ze te ontdekken waarvoor de mysterieuze stenen muur in het huis is gebouwd. Met gevaar voor eigen leven komen ze erachter dat het verleden grote invloed heeft op hun huidige bestaan.

Recensie
Wanneer een Engels gezin met vakantie gaat naar een afgelegen huis op het platteland van Wales, ontmoet de oudste zoon, Robert, een aanvankelijk nogal vijandige jongen, Gareth Morgan. Door deze jongen komt Robert samen met zijn zus Ping op het spoor van de geschiedenis van een ruzie tussen twee lokale families. Een ruzie die onder andere door Gareth en zijn vader nog voortgezet wordt. Na veel speurwerk ontdekken ze dat het huis een centrale rol in deze geschiedenis speelt. Een spannend boek, waarin heden en verleden mooi gecombineerd worden tot een verrassende onthulling. Doordat er veel thema's aangeroerd worden en er d.m.v. verhalen en brieven van hoofdpersonen relaties worden gelegd met het verleden, lijkt het eerder geschikt voor twaalfjarigen dan voor tienjarigen, zoals de uitgever wil doen geloven. Het heeft een mooi gekleurde kaft, een aantal zwart-wit pentekeningen en een goed leesbare tekst met veel Engelse eigennamen. Een spannend boek dat door kinderen vanaf ca. 11 jaar beslist gewaardeerd zal worden.
Biblion recensie


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.