MarktPlaza

Amazoniet mala armband met Lotus bedel

103x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving


Daarnaast worden aan Amazoniet de volgende eigenschappen toegedicht;

De steen helpt je om het heft in eigen handen te nemen, en de juiste stappen te ondernemen om uit een ongewenste situatie te komen. Amazoniet maakt je bewust van je potentiële groei en staat voor vernieuwing, verjonging, vitaliteit en regeneratie. Het werkt kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen. Gevoelens van verscheurdheid worden opgelost. Werkt goed tegen verdriet, malende gedachten en zorgen. Amazoniet verzacht trauma's, heft zorgen en angsten op. Negatieve gedachten, frustraties en ergernis verminderen.

Een Mala is een gebedssnoer van kralen dat gebruikt wordt binnen het Boeddhisme. Het heeft een vergelijkbare functie van de rozenkrans in het Christendom.

Een mala is een belangrijk attribuut van een Tibetaans Boeddhistische gelovige. De gebedsketting wordt door Hindoes en Boeddhisten hoofdzakelijk gebruikt om mantra`s te tellen die gereciteerd worden. Ze worden ook gebruikt voor het tellen van andere gebeden, neerbuigingen, rondgangen enz. Meestal is een gebedssnoer gemaakt van 108 kralen, maar er bestaan ook andere nummerreeksen (vaak deelbaar door 9).

Aan deze prachtige mala hangt een mooie (dubbelzijdige) Lotus bedel. De lotusbloem is een belangrijk en bekend Boeddhistisch symbool en staat voor zuiverheid. 

Zoals de lotus vanuit de modder onder water naar het licht groeit, zo kan ook de mens meer een wijzer mens worden. De lotusbloem doet denken aan de mens die zoekt naar de waarheid. In deze symboliek is de lotus een bloem die haar wortels heeft in het troebele, modderige water van onwetendheid en lijden.

De bloeiende lotus is ook symbool voor wat `verlichting` wordt genoemd. Daarmee wordt bedoeld het tot volle bloei komen van de bloem, het tot volle inzicht komen van het menselijk bestaan met al zijn lijden en geluk, niet alleen voor je zelf maar voor al het leven om je heen.