MarktPlaza

Alphabet de l'imperfection et malice des femmes 1876 Olivier

128x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Olivier, Jacques. Alphabet de l'imperfection et malice des femmes. Reveu, corrigé, et augmenté d'un Friand Dessert et de plusieurs histoires pour les courtisans et partisans de la femme mondaine. Dédié à la plus mauvaise du monde. Paris: A. Barraud, 1876. XI-271 blz.
Gebonden in een halfleren banden (leer op rug) en gemarmerde boorden. Vijf ribben op rug. Letters en versieringen op rug in goudopdruk. Gemarmerde schutbladen. Band met wat slijtageplekjes. Voorin ex libris. Franse titel en titelpagina gedrukt in rood en zwart. Boekblok met wat foxing maar nog goed voor leeftijd. Formaat circa 20,7 cm.
Met 7 platen buiten de tekst ingebonden na bladzijde 44, 68, 104, 126, 188, 240 en 258. Deze platen zijn aan de achterzijde niet bedrukt en niet meegenomen in de paginering. Uitgegeven in een totale oplage van 1002 exemplaren. Dit exemplaar gedrukt op écu vergé (niet genummerd). Behalve de al genoemde platen buiten de tekst bevat het boek aan het begin en einde van de hoofdstukken illustraties en versieringen.
Vanaf circa 1300 werd de natuur van de vrouw een onderwerp van discussie in de literatuur. Dit boek verscheen voor het eerst in 1617 en had gezien de titel een nogal negatieve kijk op het onderwerp van deze discussie. Met fraaie illustraties. Referentienummer 10.598.

200 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro met Postnl (verzekerde verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.