MarktPlaza

Allen Carr - Nooit Aan Beginnen

83x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

hoe u voorkomt dat uw kinderen (gaan) roken

161 pagina's

Allen Carr was de grondlegger van de 'Easyway'-methode die wereldwijd ruim tien miljoen mensen hielp te stoppen met roken. Allen Carr werkte zijn visie ook uit op andere terreinen, zoals het stoppen met alcohol en het verliezen van gewicht.

Hoe u voorkomt dat kinderen (gaan) roken
Van de schrijver van Stoppen met roken - de Carr-methode.
Eerder verschenen onder de titel Kinderen en roken.
In dit nieuwe boek richt Allen Carr, de schrijver van het immens succesvolle Stoppen met roken, zich met zijn doeltreffende methode op ouders en kinderen. Hij laat zien hoe het komt dat rokers denken dat hun leven onplezieriger wordt als ze niet meer zouden roken. Als u uw kind kunt helpen dit soort fabeltjes te ontzenuwen, helpt u hem of haar ook andere vormen van verslaving te vermijden.
Dit heldere en toegankelijke boek geeft praktische adviezen over:
* hoe u openhartig over het roken kunt praten met uw kinderen;
* hoe u de druk waaronder zij leven kunt leren begrijpen;
* hoe ze kunnen leren inzien dat roken een valstrik is, niet een keuze;
* hoe ze de druk van hun vrienden en de reclame kunnen weerstaan.

De auteur is de bedenker van de naar hem genoemde methode om van het roken af te komen. Zijn boek 'Stoppen met roken' is in veel talen vertaald en wordt nog steeds herdrukt. Zijn visie is kort en krachtig dat roken geen voordelen heeft, dat het onnodig is en alleen slachtoffers maakt doordat de maatschappij nog steeds het roken aanmoedigt. Roken, zegt hij, ontstaat als puur lichamelijke verslaving, precies zoals alcohol drinken, xtc-pillen of heroine spuiten. Je wordt onrustig als je geen nicotine krijgt en het prettige gevoel van het opnieuw roken is geen toegevoegde waarde maar eenvoudigweg het opheffen van het ervaren tekort aan nicotine. Dit boek nu is geen handleiding over hoe je kinderen van het roken af moet houden, zoals de titel van de eerste druk suggereert. In negentien korte hoofdstukken legt de auteur uit hoe volgens hem een rookverslaving ontstaat, hoe de roker verslaafd wordt gehouden, wat de gevolgen voor de gezondheid zijn, wat jongeren van roken vinden, wat voor rol ouders en leraren kunnen hebben en welke manieren er zijn om roken aan te pakken. Hij schrijft uit eigen ervaring als kettingroker.