MarktPlaza

Alice Miller - In Den Beginne Was Er Opvoeding (Hardcover/Gebonden)

64x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Twee klassiekers van Alice Miller in een boek

476 pagina's

Alice Miller (geboren Alicija Englard) (Piotrków Trybunalski, Polen, 12 januari 1923 – Saint-Rémy-de-Provence, 14 april 2010) was een psychologe, schrijfster en kunstschilderes. Zij is bekend geworden door haar onderzoek naar en haar strijd tegen kindermishandeling

In 'in den beginne was een opvoeding' laat Alice Miller zien hoe de vroegste levenservaringen van een kind steeds zullen terugslaan op de maatschappij als geheel.

De opvoeding is van grote invloed op de persoonlijkheid van volwassenen. Gebeurtenissen in de vroege jaren kunnen vanuit de psychotherapie gezien worden als verklaringen voor gedrag op latere leeftijd. Deze gebonden uitgave bevat twee eerder afzonderlijk verschenen boeken: 'In den beginne was er opvoeding' (1994)* en 'Levenspaden' (1998)**. Het eerste boek behandelt de rol van opvoeding en de manier waarop er in de tijd over vorming van de persoonlijkheid gedacht is. In een paar aparte hoofdstukken wordt voor bekende personen, zoals Christiane F., Hitler en Jurgen Bartsch, geanalyseerd hoe hun gedrag als volwassenen te verklaren is. In het tweede boek wordt een aantal persoonlijke levensgeschiedenissen/verhalen weergegeven.Ook in deze levensgeschiedenissen wordt de relatie tussen de vroege jaren en het latere volwassen leven duidelijk aangegeven. Een theorie die een belangrijke grondlegger voor het huidige therapeutische klimaat vormt. Door de koppeling van ideeen aan specifieke levenslopen en verhalen worden deze levend voor de lezer. Een boeiend boek voor iedereen met belangstelling in opvoeding en persoonsvorming.