MarktPlaza

Alice Hoogstad - Nino en Nina (Hardcover/Gebonden)

48x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Op een dag ziet Nino de koninklijke stoet voorbij komen. `Ik wou dat ik koning was, zegt hij zacht. En zijn wens komt uit: Nino wordt koning. Maar ook als koning heb je niet alles in de hand. Al snel verlangt Nino naar meer...
Alice Hoogstad en Anton Wegman bewerkten de klassieke parabel van de steenhouwer en zijn zoektocht naar geluk tot een betoverend sprookje voor jong en oud.

Nino en Nina zijn hard werkende steenhouwers in een ver land. Als Nino de koning ziet, zou hij wel willen ruilen! De wind verhoort hem, en ook Nino's volgende wensen. Door de gebruikte tegenwoordige tijd in plaats van 'Er was eens...' is het sprookje in het heden geplaatst. De simpele, maar veelzeggende korte tekstregels nemen een bescheiden plaats in binnen de kleurige beelden over twee pagina's. Schutbladen in roodtinten; titelblad met Nino en Nina, hun kruiwagentje en de vogel Phoenix (symbool van herrijzenis) die in de prenten terug te vinden is, net als het ezeltje. Wajangpopachtige, gestileerde, geschilderde vormen in steeds wisselende kleuren, o.a. verzengend geel/oranje en overspoelend blauw, zijn het decor. Nino en Nina zijn kleine wezentjes, een onderdeeltje van het gesuggereerde natuurgeweld, dat als een waterval over de bladzijden buitelt. Mooi verzorgde uitgave, met voorop Nino en Nina bij een diepe bergkloof. Bewerking van de parabel 'De Japanse steenhouwer' van Multatuli. Het thema: geluk is vaak dichtbij. Een betoverend, Oosters aandoend prentenboek waarin elk woord en elk detail telt. Vanaf ca. 5 jaar.