MarktPlaza

Aki Kaurismäki - The Essential 5 (5 DVD) Nieuw/Gesealed

68x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aki Kaurismäki - The Essential 5  (5 DVD) Nieuw/Gesealed

BCZ/C

400:00 minuten

Aki Kaurismäki – The Essential 5 bevat het beste werk uit het oeuvre van de grootmeester. Met zijn talent voor het combineren van rauw realisme en zijn droge gevoel voor humor, heeft Aki de status van cultheld bereikt. Dankzij zijn authentieke filmstijl heeft hij vele internationale prijzen veroverd op gerenommeerde filmfestivals. Zijn werk geldt als inspiratiebron voor regisseurs als Wes Anderson, Alex van Warmerdam en Jim Jarmusch. In deze box zitten de filmklassiekers The Match Factory Girl en de Oscar-genomineerde The Man Without a Past, maar ook recentere titels zoals de eerste twee delen uit de haventrilogie; Le Havre en The Other Side of Hope en twee korte films: Valimo en Those Were the Days vertolkt door Leningrad Cowboys. De band, een uitvinding van Aki zelf, is ook te zien in Leningrad Cowboys go America.

The Match Factory Girl

Iris is een ietwat naïeve jonge vrouw die nog thuis woont bij haar moeder en haar stiefvader. Ze werkt als arbeidster in een luciferfabriek waar ze aan de lopende band staat. Haar ouders zijn onverschillige en egoïstische nietsnutten die hun dagen vullen met televisiekijken en drinken. Thuis draait Iris voor alles op: ze maakt eten, ze moet haar loon afgeven ...
Niet alleen haar familiaal leven stelt niets voor, ook haar liefdesleven is een ramp. Toch hoopt ze de Grote Liefde nog te beleven. Wanneer ze uitgaat wordt ze nooit gevraagd om te dansen. Op een keer wordt ze wel door een man uitgenodigd om te dansen en wordt ze door hem verleid. Ze is ervan overtuigd eindelijk haar Prins Charmant gevonden te hebben. Nadat ze de nacht samen hebben doorgebracht, gaat de man er 's morgens vroeg van door en laat geld achter, in de volle overtuiging dat hij met een prostituee te maken had.
Een tijdje later stelt Iris vast dat ze zwanger is. De toekomstige vader wil echter niets met haar te maken hebben en stuurt haar geld op voor een abortus.
Ontnuchterd en ontgoocheld zal Iris zich ontpoppen tot een gewelddadige wraakgodin.

Leningrad Cowboys Go America

In deze filml Leningrad Cowboys go America laat de band in hun Siberische geboortedorp een lied horen aan een Rus, maar deze ziet geen potentie in de band. Hij raadt de bandmanager Vladimir aan om het in Amerika te proberen. Daarop vertrekt de band direct met tractors over bevroren platteland op weg naar Amerika. Ze nemen het bandlid mee, dat de voorgaande avond tijdens het repeteren was bevroren op het land. Ook de stomme dorpsgek Igor (Matti Pellonpää) gaat mee. Hij wil graag bij de band horen, maar hij heeft geen lange kuif of lange puntschoenen. Vanaf het moment dat de bandleden in het vliegtuig naar Amerika stappen, moeten ze Engels spreken. Dit doen ze tijdens de rest van de films, maar wel met een Russisch accent. In Amerika krijgen ze te horen dat hun stijl niet in Amerika gewaardeerd zal worden en hen wordt aangeraden naar Mexico te gaan. Daar ontwikkelt hun stijl zich van Russisch folk, naar countrymuziek en rock-'n-roll. Vladimir is alleen uit op geld en is niet solidair met de bandleden. Voor zichzelf koopt hij lekker eten en bier, terwijl de Leningrad Cowboys honger lijden. Als hun geduld op is, binden de muzikanten hem vast in de auto. Kort daarop wordt hij alweer losgemaakt en krijgt Vladimir een driftbui. De Leningrad Cowboys spelen op een Mexicaanse bruiloft en het ontdooide bandlid speelt mee op zijn gitaar. Vladimir trekt alleen de woestijn in

The Man Without A Past

Een man komt met de trein aan in Helsinki. Hij brengt de nacht door in een park. Daar wordt hij brutaal afgetuigd en bestolen en verliest hij het bewustzijn. In het hospitaal wordt hij dood verklaard. Maar spoedig staat hij op uit bed en verlaat hij op eigen kracht het hospitaal. Hij bezit niets meer, hij weet niets meer, zijn geheugen functioneert niet meer. Zonder naam is hij zijn identiteit kwijt, zonder naam en zonder geld bestaat hij niet en kan hij werk noch verblijfplaats vinden.
Hij besluit dan maar in een container te gaan wonen. Hij moet van nul herbeginnen om zijn leven weer op de rails krijgen. Op zijn weg treft hij weinig menselijke warmte aan. Gelukkig ontmoet hij andere daklozen en vooral een lieve vrouwelijke officier van het Leger des Heils.

Le Havre

Marcel Max is een voormalige bohemien en auteur in de havenstad Le Havre. Hij leidt er een eenvoudig leven als schoenpoetser. Wanneer zijn vrouw Arletty plotseling ziek wordt, maakt hij kennis met een minderjarige Afrikaanse vluchteling. Samen met enkele buurtbewoners helpt Marcel de vluchteling te verbergen voor de Franse politie.

The Other Side of Hope

Deze film van Aki Kaurismäki vertelt het verhaal van een Finse handelsreiziger (Sakari Kuosmanen) en een Syrische vluchteling (Sherwan Haji) wiens wegen elkaar kruisen. Regisseur Kaurismäki (Le Havre, Man Without a Past) brengt met humor en compassie zijn eigen onnavolgbare wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid.

+ 2 korte films
Valimo & Those Were The Days

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties