MarktPlaza

Agnes Sligh Tunrbull De gulden reis

89x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Agnes Sligh Turnbull- De gulden reis
Hardcover met omslag
Dit boek speelt in een industriestad in het Oosten van de Verenigde Staten. James Kirkland heeft op zijn zestigste jaar geld genoeg om te bereiken, dat hij de werkelijke acht is achter de schermen die de politiek beheerst. Als het verhaal begint is Anne, zijn mooie 22-jarige dochter, verlamd door een auto-ongeluk. De beroemde chirurg die Kirkland uit Europa heeft laten komen, acht het onwaarschijnlijk dat zij ooit weer al lopen. Wel heeft hij een soortgelijk geval gekend,maar die jonge vrouw was getrouwd en toen zij het leven schonk aan een kind, grepen de weeen haar dermate aan, dat zij opstond en liep.
Van dat ogenblik af besluit Kirkland een echtgenoot voor zijn dochter te zoeken. Paul Devereux, een jeugdig jurist en politicus, lijkt precies wat Kirkland zoekt. Paul verneemt het voorstel: als hij ten minste drie jaren Anne's echtgenoot wil zijn, belooft Kirkland hem met zijn ganse macht te steunen in een politieke carriere. Paul weigert eerst, maar als hij Anne heeft leren kennen, stemt hij toe.Natuurlijk maakt zijn echte liefde voor het meisje het des te moeilijker voor Paul, zijn pact met haar vader onder ogen te zien.
Als Anne's baby geboren is, lijkt het dat het verhaal zijn einde heeft gevonden. Maar de schrijfster heeft nog enkele verrassingen in petto. Kan men liefde en maatschappelijke ambitie verenigen in een levensplan? Hoever en hoe lang kan men een dubbele standaard handhaven? Mag men in de politiek methoden toepassen die men in zijn persoonlijk leven zou verwerpen? Het lot stelt Paul voor deze vragen, hij neemt zijn beslissing en onderneemt met zijn vrouw de Gulden Reis de reis langs hun gemeenschappelijke levensweg die onderbroken dreigde te worden omdat het bestek was opgemaakt in een troebele sfeer.