MarktPlaza

Agatha Christie + Philip MacDonald - Dubbele detective

105x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Agatha Christie + Philip MacDonald - Dubbele detective
202 pag.
gedeelte van de rug is geplakt, kaft wat smoezelig, wat slijtageplekjes aan de kaft, 1e blad ontbreekt (het blad waarop jaar van uitgave en uitgever vermeld staan, dus van de verhalen zelf mist niets)
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'detectives'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
Met de 2 detectives:
- Agatha Christie: Het geheim van de blauwe trein
- Philip MacDonald: Bewijs met de handschoen.
- Agatha Christie - het geheim van de blauwe trein:
"Het eerste wat Katharine Grey kocht van de erfenis, die haar na tien jaar trouwe dienst als gezelschapsdame te beurt viel, was een enkele reis Rivi~era. Na het saaie bestaan in St. Mary Mead verlangde ze intens naar een opwindender, boeiender leven vol interessante mensen. Maar zo opwindend als haar leven die eerstvolgende weken zou zijn, had Katharine zelfs in haar dromen niet kunnen bedenken. Tien jaar lang had ze over het doen en laten van rijke, beroemde mensen slechts gelezen; nu reisde ze met ze in dezelfde trein, dineerde ze aan dezelfde tafel en was ze een belangrijk getuige toen één van het plotseling werd vermoord. Gelukkig behoorde ook de grote Engelse speurder Hercule Poirot tot de beroemde mensen, die Katharine op haar treinreis ontmoette, zodat er tenminste iemand was die ze van haar onschuld kon overtuigen. En dank zij haar waardevolle aanwijzingen wist de beroemde detective uiteindelijk achter 'het geheim van de blauwe trein' te komen."
- Philip MacDonald: Bewijs met de handschoen:
"Wat gebeurt er als een succesvol toneelschrijver zijn omgeving trakteert op een verhaal over een op handen zijnde misdaad, dat volgens hem niets dan de waarheid bevat? Hij wordt meewarig aangekeken, men vraagt of hij gedronken heeft en raadt hem aan naasr bed te gaan. Toch moeten ook sceptici het verhaal wel geloven, als het leven van diezelfde schrijver op één dag driemaal wordt bedreigd. Pas als Garrett met een hersenschudding op bed ligt, begint het politie-apparaat in werking te komen. De zaak biedt weinig houvast. Naast Garrett is niet de man om vanaf zijn ziekbed toe te zien, hoe andere mensen werken. Hij werkt mee door intensief na te denken, en komt tot de conclusies die detectives niet zouden misstaan. Als de voorspelde misdaad echter op het punt staat te worden bedreven, lijkt zelfs het 'bewijs met de handschoen' plotseling meer steekhoudend...'