MarktPlaza

AFRIKA EEN WERELD ONTSLOTEN

122x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

door René Gordon

fraaie hardcover met omslag,

het boek is in nieuwstaat,

25,5 x 33 cm.

278 pagina's.

  • Te lang reeds is Afrika afgeschilderd als een werelddeel van stereotiepen, een werelddeel verduisterd door mythen. De tijd voor dergelijke vervormingen van de werkelijkheid is voorbij en in 'Afrika, een werelddeel ontsloten' wordt gezocht naar nieuwe perspectieven. In dit boek wordt Afrika van zijn mythen ontdaan en worden misvattingen rechtgezet om ons het ware continent te tronen, soms in al zijn rauwheid, maar altijd boeiend.
    De benadering van de problemen in dit fascinerende boek is ontsproten aan het groeiende bewustzijn dat niet alleen Afrika's milieu uniek is, maar dat Afrika zelf de verklaring vormt voor alles wat Afrikaans is: de karakteristieke cultuur van de verschillende volken, het dynamische verleden, de evolutie van de Afrikaanse dierenwereld en de harde realiteit van de toekomst van dit werelddeel.
    De gezaghebbende tekst, gebaseerd op uitgebreide onderzoekingen, schut kritische kanttekeningen niet, de prachtige foto's geven een indruk van land en volk en geven ons inzicht in de ecologie van het land, die de kern van dit boek vormt.