Adjiedj Bakas -The Future Of Food (Hardcover/Gebonden)…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 725x bekeken
  • Datum geplaatst 7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

hoe we lekker, gezond en duurzaam gaan eten en drinken in de 21e eeuw

Voedsel. In sommige landen is er te weinig, in andere juist weer te veel. Hoe staat het met de voedselproductie wereldwijd en in ons eigen land nu en straks? Elke dag groeit de wereldbevolking met netto 220.000 mensen zodat we groeien van 7 miljard naar 9 miljard mensen in de periode 2012-2050. Daardoor zal de druk op de voedselproductie oplopen. Kunnen we dit als mensheid aan? En zo ja, welke rol speelt bijvoorbeeld genetica in dit geheel? Kunnen we straks eten wat we willen zonder pretspekjes te krijgen? Hoe werkt de medicalisering van food door?

Open innovatie, co-creatie en crowdsourcing veranderen de foodsector. Opkomende economieën leveren elkaar eten. Genetische modificatie wordt normaal en er komen nieuwe plantensoort en uit het lab. We eten meer 'biologisch' food en er komen nieuwe vormen van recycling en bioraffinage. We krijgen gepersonaliseerd voedsel en meer functional foods. Vreugdeloos nutritionisme groeit maar lekkerbekken gaan in de tegenaanval. Er komen duurzaamheidsapp's en het platteland verandert door stadslandbouw en verticale boerderijen. Vleesvervangers voor flexitariërs zijn in opmars en we gaan terug naar lokaal geproduceerd en seizoensgebonden voedsel. Er komen caloriearme tussendoortjes en supersize food raakt in de ban. We krijgen vet-, zout- en suikertaks en zien de terugkeer van het kruidenvrouwtje. We gaan voedsel beschouwen als medicijn. Oude groentes komen weer in trek en de warmoezenier keer terug. Guerrilla-tuinieren groeit in de stad en we krijgen nieuwe conserveringstechnieken, voedsel dat uit de printer rolt en kweekvlees. Ook kleinschalig en ambachtelijk food zijn in opmars.

De auteur maakte een rondgang langs insiders en outsiders in de food en agri en schreef dit prikkelende boek over de toekomst van eten en drinken. Bakas, die bekend staat om zijn optimisme, omdenken en positieve insteek, verrast weer met dit nieuwe boek.

Met een voorwoord van topkok Pierre Wind en columns van Sander van der Laan (Albert Heijn) Louise Fresco, Aalt Dijkhuizen (Universiteit Wageningen), Roger van Hoesel (Food Valley), bioloog Midas Dekkers, Marhijn Visser (WTO) en vele anderen.

Adjiedj Bakas (1965) is "de trendwatcher des vaderlands" . Hij werd uitgeroepen tot trendwatcher van het jaar 2009, black businessman van het jaar 2008, een van de 25 meest creatieve Nederlanders (Management Team), een van de meest invloedrijke mannen onder de 50 (Sprout) en een van de 100 meest invloedrijke mediapersoonlijkheden van Nederland. Dit boek is de opvolger van zijn bestseller "De Toekomst van Gezondheid".

"Adjiedj Bakas is 's lands beroemdste trendwatcher." Friederike de Raat in NRC Handelsblad
"Adjiedj Bakas heeft het vaak bij het rechte eind." Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio

"Deze man explodeert van enthousiasme. En hij kan vertellen! Hij is een meesterlijk spreker en heeft een scherp gevoel voor humor." Siggi Weidemann in de Süddeutsche Zeitung

"Hij is een echte wereldburger met wortels in drie continenten. Hij benut zijn internationale erfenis op briljante manier."Gita Kapoor in The Times of India

"Adjiedj Bakas is een zeer belangrijke trendwatcher". Andrew Moody in de China Daily


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.