Janny de Moor
- Bijzondere Europese streekgerechten
boek in harde kaft, NIEUWSTAAT., 17 x 25 x 4,5 cm., 440 pagina's
- Als je van koken houdt, ken je meestal wel een aantal Europese klassiekers: de Griekse moussaka, Hongaarse goulash, de Spaanse gazpacho of de Zwitserse kaasfondue.
Maar wat zijn eigenlijk de onbekendere streekgerechten in Europa?
En wat is nu typisch voor bijvoorbeeld Moldaviƫ, Cyprus, Liechtenstein of Wit-Rusland?
Culinair publicist Janny de Moor kent de fascinerende keukens van de 48 landen die lid zijn van de Raad van Europa als geen ander.
Zij heeft veel van die landen zelf bezocht en heeft er professionele contacten die haar hielpen de mooiste streekrecepten voor dit boek te verzamelen.
Aan tafel! nodigt je uit om ook op ontdekkingsreis te gaan door de rijk geschakeerde keukens van Europa.
Met interessante, nauwelijks bekende streekgerechten uit heel Europa
Bij elk recept informatie over de achtergrond ervan.
Complete menusuggesties (voor-, hoofd- en nagerecht)
Handige registers om te zoeken op gerecht of op land.
Janny de Moor is culinair journalist.
V