MarktPlaza

A. Berkeley - Nog zes maanden te leven

95x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

A. Berkeley - Nog zes maanden te leven
MCMLXIX, De geïllustreerde pers nv
255 pag.
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
Nog hoogstens zes maanden luidde het vonnis dat de arts over het leven van de 51-jarige vrijgezel Lawrence Todhunter uitsprak. Zes maanden... hoe zou hij ze nog werkelijk zinvol kunnen maken? De verlegen, conservatieve todhunter besloot het zijn vrienden te vragen en eensgezind was hun antwoord: 'ruim een mens op die schadelijk is voor de maatschappij.' Maar dat dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toen Todhunter eindelijk zo'n mens gevonden had, was iemand anders hem voor. Toch vond hij nog een slachtoffer en zó perfect was zijn misdaad, dat de politie weigerde hem als schuldige te zien. Een ander, onschuldig mens zou voor zijn daad moeten boeten....
Tweeëndertig jaar was de auteur van 'nog zes maanden te leven' toen zijn eerste roman het licht zag. Sinds die dag in 1925 is zijn naam een begrip voor alle liefhebbers van psychologische detectiveromans: romans waarin de moordenaar en zijn slachtoffer belangrijker zijn dan de omstandigheden waaronder het misdrijf is gepleegd. De naam van deze belangrijke auteur? : ANTHONY BERKELEY.