MarktPlaza

2 SOCIALE ROMANS van YVONNE KEULS

68x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

2 Boeken van Yvonne Keuls in één band

1 – HET VERROTTE LEVEN VAN FLOORTJE BLOEM
2 – DE MOEDER VAN DAVIS S

Beschrijvingen:

1. HET VERROTTE LEVEN VAN FLOORTJE BLOEM
Vijftien jaar is Floortje Bloem op het einde van het verhaal, waarin haar belevenissen worden verteld. 
Zij kan dan met recht zeggen: 'Ik doe steeds dingen, omdat een ander het wil. Ik ben pillen gaan slikken door een ander, met kerels begonnen door een ander, naar een dealer gesleept door een ander. Maar toch kan ik niemand de schuld geven, want ik had toch nee kunnen zeggen, ik kies er toch zelf voor om mee te doen. Want de angst die ik dán heb, is altijd kleiner dan de angst om alleen te blijven al ik nee zeg.

Ik zou best willen afkicken, ik ben nou vijftien jaar en ik wil best kappen met dit verrotte leven Maar ik ben als de dood dat ze mij dan met een KZ-verklaring in een gekkenhuis gaan stoppen. Want ze kunnen toch niet anders? Heroïnehoertjes passen nergens bij en er is toch niks voor zulke meiden als ik? Kan jij niet proberen of er wel iets komt, want ik leef toch nog... ik ben toch nog steeds niet verloren?'

Yvonne Keuls besluit aan de hand van deze noodkreet het levensverhaal van dit meisje te vertellen, dat door omstandigheden niet thuis kon blijven wonen, een moeilijke jeugd heeft, in pleeggezinnen en instellingen heeft gewoond en uiteindelijk verslaafd raakt aan drugs en in de prostitutie belandt.


2. DE MOEDER VAN DAVID S.
De moeder van David S. van Yvonne Keuls is een sociale roman die een aantal jaar uit de geschiedenis van een gezin waarvan de oudste zoon verslaafd is aan drugs, beschrijft.

In ‘De moeder van David S.’ beschrijft Yvonne Keuls een aantal jaren uit de geschiedenis van een gezin waarvan de oudste zoon, David, verslaafd is aan drugs. De familie raakt volkomen ontredderd, maar Len, de moeder, weigert haar zoon los te laten. 
Ze ziet hem steeds verder afglijden. 
Len beseft dat, wil ze ooit weer een normaal leven leiden, ze afstand zal moeten nemen van het probleem.

De hoofdpersonen in de beroemde sociale romans van Yvonne Keuls, waarvan ‘De moeder van David S.’ er één is, zijn sterke figuren die in een ellendige situatie terecht zijn gekomen.

‘Als puber was ik een groot fan van Yvonne Keuls. Haar boeken hebben mij destijds van de drugs afgehouden.’ – Saskia Noort

‘Yvonne Keuls schrijft van de straat en recht in je gezicht.’ – Toine Heijmans

Uitgave: Ambo
Paperback, 510 pagina’s
Zo goed als nieuw